www.tillverkning-sverige.com
Leuze Scandinavia

I/O-link med färdiga funktionsblock

De nya I/O-Link funktionsblocken från Leuze förenklar integreringen av enhetsdata i mjukvaran. Detta snabbar på implementeringen och möjliggör en enklare installation med mindre fel.

I/O-link med färdiga funktionsblock

Funktioner som datatyper, parameterindex och processdatastrukturer ingår redan i blocken, även det för att spara tid.

Med sina I/O-Link funktionsblock introducerar Leuze ett kraftfullt verktyg för programmerare och tekniker: det gör integrationen av I/O-Link till PLC-program betydligt enklare. Programmeraren kan sen enkelt och snabbt överföra funktionsblocken till PLC-programmet. Vanliga styrsystem från tillverkare som exempelvis Siemens, Beckhoff och Rockwell Automation stöds direkt. Det innovativa tillvägagångssättet gör det betydligt lättare att läsa och skriva enhetsparametrar. Funktionsblocken kan laddas ner gratis för alla I/O-Link produkter från Leuze.

Snabb och pålitlig integration
Varje funktionsblock är skräddarsytt för en I/O-Link-sensor från Leuze. De mjukvarubaserade blocken sparar tid för användaren. Det är inte längre nödvändigt att slösa tid på att leta efter datatyper, parameterindex och processdatastrukturer. Eventuella fel i integrationen av I/O-Link-enhetsdata förhindras även. Användare kan till och med få diagnostisk från varje sensor medan processen körs och använda dem för optimeringar. Enskilda komponenters  processdata är lättillgängliga tack vare processdata parser funktion.

 


I/O-link med färdiga funktionsblock

Leuze testar varje funktionsblock noggrant innan den släpps. Detta underlättar för snabb och felfri integrering av I/O-Link-enhetsdata.


I/O-link med färdiga funktionsblock

Processdata parser funktionen gör enskilda komponenter i processdata lättillgängliga. Format- och receptbyte under drift.

Format- och receptbyte under drift

En annan fördel för användarna är format- och receptändringen under drift: Recept lagrade i PLC:n kan enkelt växlas och skickas till sensorn av styrprogrammet medan processen pågår.


I/O-link med färdiga funktionsblock

 Olika recept kan enkelt lagras i PLC:n. Beroende på önskat format gör PLC:n bytet i I/O-Link-enheten - även när driften pågår. 

Gratis nedladdning
Leuze erbjuder I/O-Link-funktionsblocken som gratis nedladdning. Mer information finns på  www.leuze.com/io-link-fb

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare