www.tillverkning-sverige.com
Alliance-Electronics

Alliance Electronics tillkännager förvärvet av Elekto och TME

Alliance Electronics har slutfört förvärvet av Elekto och TME, elektroniska underleverantörer baserade i Mayenne (Frankrike). Denna verksamhet är en del av Alliance Electronics organiska och externa tillväxtstrategi för att bli Europas ledare inom High Mix-Low Volume-segmentet. Det kommer att stödja den starka tillväxten för Elekto och TME genom gemensamma investeringar, särskilt i digitalisering, för att bättre betjäna kunder och underlätta de anställdas arbete.

Alliance Electronics tillkännager förvärvet av Elekto och TME


"Jag blev förförd av Alliance Electronics industriprojekt, som kommer att påskynda tillväxten av TME och Elekto samtidigt som deras DNA bevaras", säger Bruno Sonnet, vd för båda företagen. "TME- och Elekto-teamens förträfflighet kommer att tillåta Alliance att berika sitt erbjudande med realiseringen av mycket komplexa kort", tillägger Damien Rossignon, VD för Alliance Electronics. Armel Fourreau, VD för Alliance Electronics, tillägger: "Elekto- och TME-kunder kommer att kunna dra nytta av expertis från de andra Alliance-medlemmarna på enklare produkter och i högre volymer, samtidigt som de behåller närheten till sina vanliga kontakter."

TME och Elekto är baserade i Gorron respektive Andouillé, i Mayenne-regionen i Frankrike, och är specialiserade på tillverkning och integration av elektroniska kort, sammansättningar och underenheter. Deras erbjudanden med högt mervärde sträcker sig från prototyper till medelstora produktionsserier, för en internationell och diversifierad kundbas inom bildbehandling, medicin, flygteknik, försvar och industri.

De två företagen ansluter sig till de fem tidigare medlemmarna i Alliance Electronics (ACE Electronics, Altrics France, Altrics Portugal, ATEMS, Proto-Electronics), för totalt cirka 1000 anställda. Bruno Sonnet kommer att förbli aktieägare i båda enheterna genom sin investering i Alliance Electronics. I kombination med andra pågående förvärv kommer det att göra det möjligt för Alliance Electronics att nå sitt mål på 100 miljoner euro i intäkter till 2022, tack vare stödet från sin finansiella partner Waterland Private Equity.



www.alliance-electronics.com


https://www.b3c-groupe.com/tme/

https://www.b3c-groupe.com/elekto/

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare