www.tillverkning-sverige.com
NSK

Ny drivenhet för Megatorque Motor ökar säkerhet och användbarhet

NSK har släppt en uppgraderad enhet i företagets PS/PN-serie med Megatorque Motors vilken erbjuder ännu högre nivåer av säkerhet och användbarhet. Den nya EDD-drivenheten ger bred utbytbarhet och funktionskompatibilitet med den tidigare generationens EDC-enhet, vilket har visat sig vara uppskattat bland tillverkare av halvledare och elektronik för dess mycket tillförlitliga och exakta prestanda. NSK:s uppdaterade EDD förnyar också den interna elektroniken för att säkerställa leveranskedjans stabilitet hos viktiga komponenter.

Med samma externa dimensioner och stöd för befintliga positioneringskommandosystem, ingångs-/utgångssignaler och interna kanaler ersätter den nya EDD den tidigare EDC som NSK:s förstaval vid standardkonfigurationer.

Bland de viktigaste fördelarna med EDD-drivenheten är ännu högre säkerhetsnivåer. Till exempel förhindrar en uppdaterad anslutningsdesign felaktig insättning. En ytterligare säkerhetsförbättring är införandet av en låsmekanism för att förhindra oavsiktlig urkoppling från EDD-enheten, som följaktligen har en ny kabeluppsättning.

Användarvänligheten får också en förbättring. Till exempel är enfasströmförsörjning nu en enda 100-240 VAC-enhet (tidigare två modeller: 200-230 och 100-115 VAC). Dessutom har analog ingång blivit standard på EDD-drivenheten för att styra hastighet och vridmoment, medan den maximala ingångsfrekvensen för pulstågspositionen ökar till 2 MHz (tidigare 1 MHz), vilket möjliggör ännu snabbare positionering under höghastighetsdrift jämfört med EDC 100 VAC-modell.

En annan förbättring av användbarheten är införandet av en USB-kontakt som kan kopplas till “EDD Megaterm”-mjukvara via en dator. Den nya EDD-mjukvaran stöder höghastighetsoscilloskop och deras FFT-funktioner (Fast Fourier Transform). Dessutom gör mjukvaran det enklare att ställa in, redigera och fininställa EDD.

EDD Megaterm-mjukvaran finns på engelska för nedladdning från: www.nskeurope.com/en/media/downloads/linear-components

1) Med EDD har NSK uppdaterat den interna elektroniken för att säkerställa leveranskedjans stabilitet hos viktiga komponenter


Ny drivenhet för Megatorque Motor ökar säkerhet och användbarhet

2) EDD ersätter EDC som NSK:s förstaval för standard Megatorque Motor-konfigurationer
 

Ny drivenhet för Megatorque Motor ökar säkerhet och användbarhet

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare