www.tillverkning-sverige.com
Proto-Electronics

Proto-Electronics.com, den snabba prototypplattformen för elektroniska kort upplever stark tillväxt

Proto-Electronics är ett franskt företag grundat av Damien Rossignon, specialiserat på snabb, högkvalitativ prototypframställning av sammansatta kretskort. Tidigare på Altrics, en kontraktstillverkare som specialiserat sig på PCB-montage, hade han förutsett branschens efterfrågan på snabb prototypframställning av PCBA 2010 och startat en dedikerad verkstad i sitt företag. Med skapandet 2014 av Proto-Electronics och dess onlineplattform www.proto-electronics.com, var målet att minska prototypproduktionstider som tog flera veckor och göra det möjligt för företag att påskynda sin time-to-market. Företaget var först i Frankrike vid den här tiden att ompröva aktiviteten med att prototypframställa sammansatta PCB och att erbjuda en helautomatisk offerttjänst med en svarstid på mindre än tio minuter och en produktionstid på 5 dagar. Idag är plattformen nu välkänd i hela Europa (med leverans till över 26 länder) och mobiliserar mer än 18 000 prototypdesigners.

Proto-Electronics.com, den snabba prototypplattformen för elektroniska kort upplever stark tillväxt


Prototypframställning av sammansatta PCB är en central del av utvecklingen av nya produkter och på en dynamisk och ständigt växande elektronikmarknad ökar kraven hela tiden (mindre och mindre komponenter, specifika lödtekniker etc.). Detta gäller i alla marknadssegment: LED, IoT, inbyggda system, fordon.

Digitalisering av prototypdesignprocessen

Förstärkt av en framgångsrik digital övergång har Proto-Electronics skakat om elektronikindustrin genom att revolutionera prototypverksamheten genom digitalisering och dematerialisering av de olika tjänsterna: projektkostnad, val av elektroniska komponenter, PCB-egenskaper och kommunikationssätt med kunderna. Produktionstiderna har minskat dramatiskt från 4 veckor till 5 arbetsdagar. Projekten (från 1 till 50 stycken) och priser finns direkt tillgängliga online.

Under 2016 lanserades en ny version av plattformen som svar på den globala komponentbristkrisen som elektronikindustrin står inför. Gateways skapades till komponentleverantörer i världsklass för att säkerställa både konkurrenskraftiga priser och snabb tillgänglighet. Alla prototyper monteras i en specialiserad verkstad för PCB-montageprototyper, med hjälp av en kvalitetsmaskinpark utrustad med återflödesugn (ångfaslödning), röntgeninspektionssystem, SMT Smartline, SMT BGA/QFN-station, Automatic Visual Inspection System, etc.

Operatörerna arbetar enligt IPC610-standarden för elektronikunderleverantörer och företaget är certifierat enligt ISO9001:2015-standarden. Verkstaden drar nytta av regelbundna ytterligare investeringar och rekrytering för att klara av den blomstrande aktiviteten.

En prototypproffs är avgörande för att säkerställa ett snabbt och högkvalitativt utförande, vilket är anledningen till att dedikerad och personlig kundsupport tillhandahålls hela vägen genom projektet och orderhanteringen tills den levereras.

En global utveckling

Proto-Electronics har en internationell kundtjänstavdelning, med 10 anställda som kan hantera beställningar på 5 språk, snart 6 med den nära förestående översättningen av webbplatsen till nederländska. Prototypplattformen är tillgänglig från var som helst i världen.

Proto-Electronics utökar sin närvaro i Europa sedan 2018, särskilt i Tyskland, Italien och Spanien. Öppnandet av ett kontor i Tyskland 2017 banar väg för internationell expansion, och översättningen av webbplatsen till spanska 2020 har också gjort det möjligt för latinamerikanska länder att levereras.

Sedan förra året har plattformen varit av stort intresse för norra Europa: många företag från Sverige, Island, Norge, Danmark, Lettland, Polen har faktiskt kommit för att ansluta sig till Proto-Electronics många kunder. Som stamkunder läggs också till många grupper/SMF/start-ups från Schweiz, Österrike, Grekland och Portugal.

Damien Rossignons uttalade mål är att uppnå 50 % av exportförsäljningen inom de kommande två åren. Dessutom rekryterar Proto-Electronics ständigt efter att ha börjat med 4 anställda under 2014, företaget har nu 32 anställda. Nyanställningar planeras, både i produktionen och på säljavdelningen.

www.proto-electronics.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare