www.tillverkning-sverige.com
Igus News

Mer ordning på ett litet utrymme med den nya chainflex CASE S kabelbox från igus

Spara 50 procent utrymme: igus kompletterar chainflex CASE M för kabelupprullare med en mindre CASE S speciellt för tunna kablar.

Mer ordning på ett litet utrymme med den nya chainflex CASE S kabelbox från igus

För att kunna lagra och transportera så mycket som möjligt på ett litet utrymme eftersträvas bättre och bättre logistiklösningar för kabelupprullare. Tack vare nya chainflex CASE S från igus är utrymmesbrist i lagret ett minne blott. Kabelboxen är ett tillägg till den större CASE M och gör även att kablar enkelt kan rullas upp direkt från boxen – även på språng. Med den mindre CASE S är förvaring och transport nu ännu enklare. Eftersom kunderna sparar 50 procent lagringsutrymme samtidigt som de behåller 100 procent av fördelarna.

Med CASE M utvecklade rörelseplastspecialisten igus en speciell logistiklösning för sina chainflex-kablar redan 2020, så att användarna kan spara både frakt- och lagringskostnader. Chainflex CASE är en låda tillverkad av 100 procent återvinningsbart material, vilket gör att den kan fraktas utan pall. Således kan varorna skickas med paketleveranstjänst. Samtidigt fungerar CASE som ett lagringssystem för kabeltrummor.

Chainflexkablarna kan rullas av direkt från lådan och kapas till önskad längd. Att snabbt och billigt installera ett utrymmesbesparande förvaringssystem för trumgods är nu ännu enklare tack vare nya chainflex CASE S.

”Vi har märkt att det finns ett ytterligare behov på marknaden av en mer kompakt lösning för förvaring och transport av bulkkabel. Till exempel för tunna kablar eller kortare kabellängder", "Därför, med CASE S, erbjuder vi nu en ny, mindre storlek på vår kabelbox. Detta sparar oss 50 procent av förpackningsarbetet och användarna behöver 50 procent mindre lagringsutrymme för sina trumgods,”
 förklarar Andreas Muckes, Head of Product Management för chainflex-kablar på igus.

Lätt att hantera – även när du är på språng
Med chainflex CASE M och S behöver kunderna inget hyllsystem för att hänga upp sina kabeltrummor. Eftersom båda storlekarna är kompatibla med varandra kan kunderna enkelt stapla kabelboxarna ovanpå varandra och på så sätt skapa flexibla förvaringsmöjligheter.

Med den mindre CASE S kan förvaringsutrymmet nu användas ännu mer effektivt. Dessutom, med kortare kabellängder jämfört med chainflex CASE M med en maximal fyllning på 200 meter, sparar användarna även kostnadsmässigt. Den kompakta storleken lönar sig även när du är på språng. Chainflex förvaringssystemet är mobilt och kan tack vare sin mindre storlek nu transporteras ännu enklare i bilen och kan även användas direkt på exempelvis byggarbetsplatser. Chainflex CASES är redan en populär logistiklösning, speciellt för servicetekniker och inom serviceområdet fabriker. Till skillnad från kabeldragning med ring gör trumman med lager att energikedjan kan fyllas utan att kabeln vrids, vilket är grunden för en lång livslängd i e-kedjan.

Beställ om via QR-kod
Om bulkgodset förbrukas någon gång kan kunderna använda sina smartphones för att beställa om sina kablar online på bara några sekunder – mycket enkelt med en individuell QR-kod på fraktkartongen. Detta sparar inte bara kundernas frakt- och lagringskostnader, utan också processkostnader. Totalt finns över 850 kablar tillgängliga i chainflex CASE. Med chainflex-sortimentet får kunderna flexibla och robusta kablar som klarar olika applikationer med enorma hastigheter och accelerationer, långa resvägar och med minsta möjliga miljöpåverkan.

I ett flertal tester i vårt eget 3 800 kvadratmeter stora testlaboratorium bevisar kablarna kontinuerligt sin livslängd. Baserat på dessa data kan deras livslängd också beräknas exakt - med bara några klick med hjälp av onlineverktyget. "Tack vare resultaten av våra omfattande tester och vår mer än 30 års erfarenhet kan vi med gott samvete ge våra kunder en garanti på upp till 36 månader eller 10 miljoner dubbelslag på våra kablar. Vi var det första tyska företaget som fick detta löfte validerat av den globalt respekterade testorganisationen "Underwriters Laboratories" (UL), tillägger Andreas Muckes.

www.igusab.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare