www.tillverkning-sverige.com
norelem

Maskin- och fixturkonstruktioner blir säkrare med norelems utökade utbud av klämringar

Standardkomponenttillverkaren norelem har utökat sitt utbud av klämringar för användning i maskin- och fixturkonstruktioner, med målet att säkerställa kontinuerlig säkerhet och optimering inom dessa användningsområden.

Maskin- och fixturkonstruktioner blir säkrare med norelems utökade utbud av klämringar

Klämringar används för att säkra axlarna men kan även användas som fasta stopp eller fästalternativ. Klämringssortimentet omfattar tre produkter: klämringar i ett stycke med slitsar inuti, klämringar i ett stycke med slitsad utsida samt tvådelade klämringar, där de två delarna hålls ihop med hjälp av insexskruvar.

”Att växa inom produkter med olika användningsområden är något som vi är mycket stolta över”, säger Marcus Schneck, vd på norelem. Vårt uppdaterade sortiment av klämringar har ett brett användningsområde, från att hålla flaggan uppe på en flaggstång till att hålla delar på plats i medicinsk utrustning. Med detta utökade sortiment av klämringar kommer vi att kunna leverera till ett stort antal tillämpningar inom maskin- och fixturkonstruktioner.

Klämringarna i ett stycke med invändiga slitsar monteras axiellt och omsluter axlarna med en jämn fördelning av kraft. Detta skapar en dimensionellt noggrann passform, höga hållkrafter och inga skador på axeln. Motsvarigheten med slitsar på utsidan har upp till 15 procent högre klämkraft. Borrningen förblir cylindrisk i både versionerna, vilket gör att de omsluter axeln mer exakt.

De tvådelade klämringarna kan placeras både axiellt och radiellt och omsluter axeln med en jämn fördelning av klämkraften. De två delarna hålls samman med insexskruvar. Precis som för klämringarna i ett stycke regleras fastspänningen genom att reducera spårhöjden med cylinderskruvar. Detta resulterar i en dimensionellt noggrann passning och höga hållkrafter utan att skada axeln. Alla tre klämringarna finns i en vanlig och en bredare variant.

De tre produkterna är tillgängliga i fyra olika material; stål, aluminium, A2 rostfritt stål samt i norelems nya utvidgade sortiment av A4-kvalitet inom rostfritt stål. Detta möjliggör användning av klämringarna även i miljöer i nära anslutning till saltvatten, så som skeppsvarv. Klämringarna kan också användas i ett stort spann av temperaturer, från -40 grader upp till +175 grader, vilket gör att de lämpar sig för ett stort antal industrier och applikationer.

Det nya sortimentet av klämringar återfinns i 2022 års upplaga av THE BIG GREEN BOOK från norelem, där över 70 000 standardkomponenter listas. Katalogen finns två volymer, både i tryckt version och digitalt.

För mer information om norelem och beställning av ett gratis exemplar av THE BIG GREEN BOOK, besök: www.norelem.se.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare