www.tillverkning-sverige.com
norelem

Öppnar nya dörrar: norelem utökar sitt sortiment av gångjärn till att inkludera marin och plåtsegmentet

Standardkomponenttillverkaren, norelem, utökar sitt sortiment av gångjärn med nya varianter i rostfritt stål. De nya gångjärnen är tillverkade av högkvalitativt A4 1.4401 rostfritt stål och finns med antingen skruvhål eller skruvfäste.


Rostfritt stål av A4-kvalitet, ofta kallat rostfritt stål av marin kvalitet, innehåller högre andelar av krom och nickel än andra former av rostfritt stål, vilket gör det motståndskraftigt mot korrosion och mindre reaktivt totalt sett. Det innebär att de nya gångjärns modellerna är lämpliga att användas för marina applikationer. Gångjärnen lämpar sig för användning i innerdörrar när de installeras i ett synligt läge. Dessutom kan var och en användas för antingen en vänster- eller högerhänt öppning och har en öppningsvinkel på 180°.

Gångjärnen är också vibrationssäkra och skyddade mot allmänt slitage tack vare de osynliga svetsade gångjärnsstiften.

Versionen med skruvhål finns i fem storlekar och modellen med monteringsskruv finns i tre storlekar, vilket innebär att kunderna kan välja det gångjärn som passar bäst för sina projekt.


Öppnar nya dörrar: norelem utökar sitt sortiment av gångjärn till att inkludera marin och plåtsegmentet

Utöver de nya gångjärnen i rostfritt stål av A4 kvalitet utökar norelem sitt sortiment av gångjärn i plåt till att inkludera sju påskruvade varianter. I likhet med de nya tilläggen av rostfritt stål av A4-kvalitet, kan de nya metallgångjärnen användas till innerdörrar, men har en större öppningsvinkel på 270°.

Nytillskotten i plåtgångjärnssortimentet kan ytterligare delas in i fem olika former. Den första, form A, inkluderar gångjärn med blad av två olika längder. A-forms gångjärnen finns i både A2 rostfritt stål och vanligt stål.


Öppnar nya dörrar: norelem utökar sitt sortiment av gångjärn till att inkludera marin och plåtsegmentet

Form B-gångjärnen har ett blad som är mycket kortare än det andra, vilket möjliggör en mer förstärkt fastsättning. Precis som form A finns även de nya form B-plåtgångjärnen i både A2 rostfritt stål och vanligt stål.

Form C och D-gångjärnen är gångjärn med lika långa blad som kan hakas av och på, form C är designad för montering på höger sida medan form D är för montering på vänster sida. Både form C och D finns i exklusivt rostfritt stål.

Slutligen, form E-gångjärnen är rektangulära gångjärn med fast stift och finns i förkromat stål och mässingspläterat stål.

Dessutom har de nya plåtgångjärnen, form A och form B, en smörjnippel, vilket betyder att de kan eftersmörjas i händelse av att de blir stela. Detta säkerställer en smidig drift där rörelsen förblir intakt.

För att få veta mer om norelems utökade gångjärnssortiment, besök: www.norelem.se

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare