www.tillverkning-sverige.com
Norelem

norelems pendelstöd med automatisk återgång hjälper konstruktörer att greppa

Med ett omfattande utbud av pendelstöd med automatisk återgång och positioneringsfötter, garanterar norelem, specialisten av standardkomponenter, att verktygstillverkare och tekniker har allt de behöver för att stödja och säkert klämma fast delar och arbeta effektivt.

norelems pendelstöd med automatisk återgång hjälper konstruktörer att greppa

norelems pendelstöd, som används i konstruktion av verktyg och skruvstycken, kan användas för klämfästen såväl som för stopp, stöd och tryckstycken. Positioneringsfötter kan dessutom användas som tryckstycken vid allmän maskin- och utrustningskonstruktion.

norelems pendelstöd med automatisk återgång tillverkas av högkvalitativt eller rostfritt stål, har vipplägen och en inbäddad kula som kan vinklas mellan 7,5° och 20°, vilket gör dem lämpliga för en mängd olika konturer och geometrier. De finns som platta, räfflade versioner eller utrustade med hårdmetallinsats (gripper) och är idealiska för varje utmaning vilket ger konstruktörer tillit och säkerhet.

Med statiska belastningsgradering från 10-165 kN är pendelstöden utformade för att motstå höga krafter. För känsliga ytor skyddar en ofärgad polyuretanbeläggning mot skador. För hala eller släta föremål ger en slipad diamantyta maximalt grepp med minimal spännkraft.

Positioneringsfötterna, som ger ett åtdragningsmoment mellan 8,5 och 60 Nm, är också lämpliga för en mängd kontaktytor, t ex plana, sfäriska och korrugerade ytor, eller som stöd med POM-insats.


norelems pendelstöd med automatisk återgång hjälper konstruktörer att greppa

Pendelstöd med automatisk återgång samt positioneringsfötter ingår i ett bredare sortiment av positioneringsprodukter som inkluderar spännbussningar och pluggar samt gångjärn. Pendelstöden med automatisk återgång och positioneringsfötterna finns att beställa från THE BIG GREEN BOOK - norelems kända katalog med över 60 000 standardkomponenter.

”Pendelstöd med automatisk återgång och positioneringsfötter ger en viktig funktion. Konstruktörerna litar på dem för att placera arbetsstycken på ett snabbt och enkelt sätt och kan vara säkra på att det är korrekt placerat, så att de kan komma igång med uppgiften. Med ett så omfattande urval av storlekar och typer är vårt självjusterande sortiment utformat för att möta nästan alla krav snabbt och pålitligt”, säger Marcus Schneck, VD för norelem.

För mer om norelem och dess komponentutbud, www.norelem.se.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare