www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK:s robotteknik stöttar första linjens sjukvård

NSK jobbar för att assistera samhället genom att utveckla ny servicerobotteknik, vilket inkluderar robotenheter för att förflytta patienter inom sjukvården. I oktober 2021 gick NSK med i ett initiativ från den japanska regeringen för att implementera robotteknik på sjukhus och hjälpa till att förhindra spridningen av Covid-19. NSK jobbar nu på att utveckla sin robotteknik ytterligare genom dialog med första linjens sjukvård.

Nya robotar är under utveckling runt om i världen för att assistera människor och hjälpa till att lösa olika problem i samhället. Som en del i detta vill NSK skapa robotar för användningsändamål där många människor flyttas runt, som på sjukhus och vårdinrättningar. Företagets teknik med mjuka rörelser och låg ljudnivå är idealiskt för användning i robotar inom detta segment.

Bland kandidaterna för utvecklingen vid de första initiala planeringsstegen var en självkörande mobil robot. Efter att ha observerat inomhusmiljön på sjukhuset, med smala korridorer och stort antal besökare, kom NSK fram till att en motoriserad assistansrobot som kunde hjälpa personalen under patientförflyttningar skulle vara ett mer användningsbart bidrag till att förbättra arbetsplatsens effektivitet.

Företaget visste att deras föreslagna robot kunde minska den fysiska bördan hos sjukvårdspersonalen och bidra till arbetsstilsreformer inom hälso- och sjukvårdssektorn. Med utgångspunkt från detta byggde företaget en robotprototyp som hjälper personalen att flytta tunga objekt som bårar och vagnar på sjukhuset. Som en del av det japanska regeringsinitiativet demonstrerar NSK för närvarande användningen av motoriserad assistans på ett av de större sjukhusen. Målsättningen är att sjukvården ska ta till sig detta och använda det på daglig basis.

NSK fokuserar på framträdande problem som användaren har, där implementeringscykeln för idén är kort. Istället för att ägna tre år åt att utveckla en robot i sin helhet söker NSK feedback från sina kunder var tredje månad för att ta till sig och implementera förbättringar stegvis under utvecklingsprocessen.

Roboten som NSK utvecklat använder sig av en motor som rör sig mjukt i start och stopp, under acceleration och vid snäva svängar. NSK vill i slutänden skapa en användbar robot som passar användarnas krav och utnyttja sitt kunnande för att hjälpa människor som arbetar i första linjens sjukvård. Innovativa projekt av det här slaget stöttar företagets filosofi om att bättre möta samhällets behov och samtidigt skapa nya affärsmöjligheter.

1) Deltagare vid en teknisk demonstration vid ett av de större sjukhusen i Japan.


NSK:s robotteknik stöttar första linjens sjukvård

2) Prototypen av NSK:s motoriserade assistansrobot monterad i underredet på en bår.


NSK:s robotteknik stöttar första linjens sjukvård

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare