www.tillverkning-sverige.com
NSK

Myndigheterna konfiskerar betydande kvantiteter av förfalskade NSK-lager

Den senaste upptäckten av ett stort antal förfalskade NSK-lager i Johannesburg, Sydafrika, belyser behovet av att vara vaksam mot kriminella som riskerar drift och funktionalitet i maskiner och sätter människors säkerhet på spel. Mot slutet av april 2022 ledde en polisinsats och beslagsoperation (initierad av NSK) till att tusentals kopior av lager (98% för industrin) konfiskerades till ett värde av uppskattningsvis 5 miljoner RUB. Nu pågår straffrättsliga och civilrättsliga åtgärder mot gärningsmännen som inom kort kommer att stämmas inför domstol.

På grund av sitt varumärke för kvalitet, och som byggts upp över ett sekel av teknisk utveckling, har NSK blivit en måltavla för förfalskare. Företagets Global Aftermarket-avdelning fortsätter dock att skydda företagets varumärkesimage, i nära samarbete med lokala myndigheter runt om i världen. Falska lager "lurar" inte bara slutanvändare att tro att de köper kvalitetsprodukter till reducerade priser, de ökar även risken för tidiga lagerhaverier och potentiellt farliga fel.

I nuvarande läge med ökad inflation driver svagare inköpsbudgetar många lageranvändare att leta efter bra priser och fynd, men dessa har ofta ett mycket högre pris i slutändan. Förfalskade lager av låg kvalitet kommer att haverera långt innan deras förväntade livslängd, ibland katastrofalt, vilket äventyrar säkerheten för dyra kapitaltillgångar och människor. I nästan alla fall leder användningen av falska lager till högre livscykelkostnader, för att inte tala om kostnaderna i samband med efterföljande skada på användarföretagets rykte. Stålkvalitet är ofta den särskiljande faktorn, där en skillnad i livslängd på upp till 20 gånger (mellan äkta och förfalskade) inte är ovanlig.

Vissa lageranvändare ökar också sin sårbarhet för förfalskningar genom att anlita underleverantörer för underhåll och reparationer på tillgångar som elmotorer, pumpar, växellådor och fläktar. Om inte underleverantörer granskas för att kontrollera att de förstår riskerna och har lämpliga kontroller på plats, kan de oavsiktligt köpa och installera förfalskade lager vid underhåll eller renovering.

För att kunna skydda sig mot falska industrilager är rådet att alltid köpa från auktoriserade NSK-distributörer. NSK arbetar endast med distributörer som har den kunskap och erfarenhet som behövs för att uppfylla de förväntade standarderna och som agerar i enlighet med NSK:s etik- och efterlevnadspolicyer. Kort sagt, endast genom att köpa från auktoriserade distributörer kan kunder få den förväntade premiumkvaliteten på NSK:s produkter och tjänster.

Det finns naturligtvis några tecken som kan hjälpa kunder att identifiera ett falskt lager. Bortsett från ett pris som ser för bra ut för att vara sant så håll utkik efter förpackningar som har felaktig logotyp, märkningar, klistermärken, hologram, streckkoder eller tillverkarkoder/datum. Kontrollera också om lagret har rätt etsat artikelnummer. Dålig bearbetningskvalitet är ytterligare en varning för falska lager.

Som en ytterligare skyddsåtgärd kan användarna ladda ner gratisappen WBA (World Bearings Association) från www.stopfakebearings.com. NSK är en viktig medlem av WBA och hjälpte till att utveckla appen i samarbete med andra globala lagertillverkare. Med appen skannas streckkoden på förpackningen för att bekräfta lagrens äkthet. Om ett NSK-lager inte har en kod (inte alla produkter har en ännu), men det finns en misstanke om förfalskning, vänligen kontakta NSK omedelbart.

Även om förfalskade lager är sällsynta på marknaden är NSK:s råd tydliga: köp endast från auktoriserade distributörer för att säkerställa fabriksnya, äkta, premium NSK-lager som ger optimala prestandanivåer och eliminerar behovet av lagerkontroller.


Myndigheterna konfiskerar betydande kvantiteter av förfalskade NSK-lager
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare