www.tillverkning-sverige.com
norelem

Superstarka självskärande gänginsatser tillgängliga från norelem

Tekniker kan vända sig till norelems omfattande utbud av produkter när de efterfrågar högpresterande, robusta och slitstarka självskärande gänginsatser.

Superstarka självskärande gänginsatser tillgängliga från norelem

Världsledande standardspecialisten inom standardkomponenter, norelem, erbjuder självskärande gänginsater som är stabila, rivsäkra, vibrationssäkra och slitstarka. De är idealiska för många olika tillämpningar såsom metall- och plastbearbetningsindustrin samt hantverksbranschen.

norelems gänginsats kan skära sin egen passande gänga när de skruvas med lättmetaller och plast, medan andra gänginsatser behöver en förgjuten gänga. Deras viktigaste fördel är att de bildar en elastisk förbindelse med basmaterialet och ger en hög utdragbar hållfasthet. Detta
innebär att de erbjuder bättre motstånd mot att dras ut ur basmaterialet när gängade kopplingar lossas.

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Gänginsatser används dagligen av tekniker, speciellt i arbetsstycken som ständigt måste demonteras och monteras om.”

”Eftersom dessa komponenter är en viktig aspekt i många tekniska tillämpningar är det mycket viktigt att de är hållbara, de lossnar inte och passar bra med basmaterialet. Därför erbjuder norelem, vid sidan om de klassiska gänginsatserna, även de självskärande versionerna med gängstorlekar från M3 till M16, vilka också finns i flera längder.”

norelems sortiment av gänginsatser tillverkas antingen av härdat stål (trevärt gult passiverat) eller rostfritt stål och kan användas med många material. Dessa inkluderar aluminium, mässing, brons, gjutjärn, härdplast och termoplast.

De tillgodoser också material med lägre hårdhet och skjuvhållfasthet, vilket ger nödvändig stabilitet och långvarig slitstyrka. Förutom detta är komponenterna också korrosionsbeständiga och utformade för att tåla tuffa arbetsmiljöer.

De konformade gänginsatserna med skärspår tränger in lite i toppen när de skruvas in, vilket gör att överflödigt material (flis och spån) kan fördelas jämnt - beroende på dimensionen på pilothålet och basmaterialets hårdhet.

norelems självskärande gänginsatser kan snabbt och enkelt installeras genom förborrade lokaliseringshål. Handinstallationsverktyg finns för små volymer, medan maskininstallationsverktyg är bättre för massproduktion och effektivitet - alla kan erhållas via norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK.

Mer information om norelem finns på www.norelem.se  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare