www.tillverkning-sverige.com
INTERROLL

Ny transportmodul minskar bakteriebelastningen vid bearbetning av kycklingkött

Interrolls nya UHT (Ultra Hygienic Transfer) gör automatiserade flödesprocesser vid bearbetning av kycklingkött ännu mer hygieniska. Den innovativa lösningen minskar avsevärt mängden köttpartiklar i varuflödet och bakteriemängden. Detta möjliggör en optimerad hållbarhet för kycklingprodukter i detaljhandeln.



Den nya UHT-modulen utvecklades efter omfattande kundenkäter av internationella kunder och användare inom livsmedelsindustrin enligt principerna för hygienisk produktdesign. Av denna anledning har den modulära produkten en robust och öppen design som är mycket lätt att rengöra. Den kan enkelt installeras - utan extra sensorteknik - som en fristående lösning placerad mellan uppströms skärmaskiner och nedåtgående transportband, vilket endast kräver en enda strömanslutning för den integrerade trummotorn. Beroende på krav transporteras ving- eller bröstkött i rostfria silkorgar som istället för rännor plockar upp köttet individuellt i en cirkulärt utformad ändlös slinga och sedan lägger det på ett befintligt transportband.

Separeringen av det transporterade godset ger en avgörande fördel jämfört med traditionella rännor. Istället för att förvandla bröstbitarna eller vingarna från styckegods till bulkgods i denna del av processen, säkerställer UHT att de kan förbli identifierbara längs hela processkedjan – till exempel, genom lämplig sensorteknik i samband med godshanteringssystem.

"Den förpackade slutprodukten, såsom bröstkåpan, kan sedan tilldelas originalprodukten med hjälp av lämpliga lösningar från våra kunder. Detta är en viktig förutsättning för att möjliggöra kvalitetskontroll längs hela leverans- och bearbetningskedjan i hygienmiljön." säger Dr Stephan Kronholz, som är ansvarig för nya hygieniska plattformslösningar på Interroll.

Mätningar hos testkunder visar att antalet köttpartiklar som vanligtvis produceras i varuflödet minskar med 85-90 procent och bakteriebelastningen på de förädlade köttprodukterna minskar med upp till 60 procent jämfört med tidigare vanliga metoder.

Transportmodulen, som nu finns på marknaden, designades av konstruktörer på Interroll Innovation GmbH. UHT tillverkas på Interroll-anläggningen i Hückelhoven-Baal, Tyskland.


Ny transportmodul minskar bakteriebelastningen vid bearbetning av kycklingkött
Interrolls nya UHT möjliggör optimerad hållbarhet genom maximal hygien vid köttbearbetning.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare