www.tillverkning-sverige.com
INTERROLL

Interroll utökar med kraftfulla synkrona trummotorer

Sant'Antonino, Schweiz/Baal, Tyskland. Interroll fortsätter att driva utvecklingen av särskilt kraftfulla, kompakta och energieffektiva drivlösningar: Interroll lanserar nu världens mest kraftfulla synkrona trummotor med en effekt på 1,8 kilowatt för bandtransportsystem. Med den nya drivenheten, som uppfyller de högsta hygienkraven, kan dynamiska och automatiserade materialflödeslösningar implementeras mycket ekonomiskt för att transportera ett ännu mer omfattande sortiment av varor via ett enda transportbandssystem.



Den nya synkrona trummotorn DM 0138 utökar Interrolls beprövade sortiment med högpresterande synkronmotorer, vilket öppnar för nya tillämpningar för kunder och användare, särskilt i mycket dynamiska logistikcentra och inom livsmedelsindustrin. Liksom de befintliga DM 0080- och DM 0113-serierna erbjuder den nya DM 0138 maximal acceleration och bromsprestanda med mycket låg energiförbrukning och förmåga att exakt positionera transporterade varor i ett system utan användning av ytterligare sensorer. Detta förenklar till exempel integrationen av förpacknings- och andra processmaskiner till ett automatiserat varuflöde. Den nya synkronmotorn med en diameter på 138 mm och en effekt på 1,8 kilowatt imponerar också med sin mycket kompakta design: Jämförbara prestanda kunde tidigare endast uppnås med konventionella asynkronmotorer med en diameter på 165 mm.

Kompakt enhet som uppfyller de högsta kraven för hygien- och automationsprojekt
"Fler och fler företag runt om i världen uppskattar fördelarna med moderna synkrona trummotorer, som kombinerar kompakthet med hög funktionalitet och ekonomi. Detta gäller särskilt för användare som har höga krav på automatisering eller hygien, till exempel inom livsmedelsindustrin. Med den här strategiska breddningen av vår Drum Motor-plattform hjälper vi återigen systemintegratörer och användare att utnyttja sina affärsmöjligheter ännu bättre”, förklarar Dr. Hauke Tiedemann, Managing Director för Interroll Trommelmotoren GmbH i Baal, Tyskland.

Den nya synkronmotorn DM 0138 kan beställas från början av april 2021 och finns även som oljefri version som tillval. Liksom alla trummotorer från Interroll följer konstruktionen och designen av den helt slutna drivenheten riktlinjerna från EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group). Dessutom används endast material som certifierats enligt USDA (United States Department of Agriculture) och FDA (Food and Drug Administration) samt EU:s förordning (EG) nr 1935/2004 för att uppfylla även de strängaste kraven.

Interroll utökar med kraftfulla synkrona trummotorer


 Interrolls DM 0138 är världens mest kraftfulla synkrona trummotor.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare