www.tillverkning-sverige.com
Southco

Ökar leveranssäkerhet och intelligens den sista milen

Logistikföretagens största problem är att leverera varor när mottagarna inte är närvarande, enligt Barclays. Över 63 % av transportörerna uppger att detta är ett problem.

Ökar leveranssäkerhet och intelligens den sista milen

Den sista milen spelar en avgörande roll i försörjningskedjan, eftersom nyare forskning visar att den sista milen står för cirka 28 % av den totala leveranskostnaden.

Industrins utmaning
Trycket från konsumenterna när det gäller tid till leverans och övergripande intryck har tvingat logistikföretagen att investera i nya innovativa lösningar för att hantera sin leveransverksamhet, i synnerhet för att förbättra den operativa effektiviteten den sista milen. Southco har arbetat med post- och leveransbranschen för att hjälpa till att uppnå dessa mål genom att förbättra kritiska områden för leveranslösningsprestanda, inklusive säkerhet och driftskostnader. Utmaningen är att försäkra kunderna om att ta emot köpta varor via "nya" tekniker, som exemelvis paketskåp som inte utgör någon risk för produkten och är ett bekvämt och säkert alternativ till hemleverans. Southcos beprövade lås- och spärrteknik förbättrar säkerheten och intelligensen på olika sätt när det gäller leveranspunkter inom den sista milen, vilket hjälper till att bygga upp konsumenternas förtroende.

Lösningen
Ryggraden i varje skåp, leveranslåda och leveransfordon är ett robust låssystem och det är här Southco tillför verkligt värde. Genom att ersätta den traditionella mekaniska spärren med en elektronisk kan Southco med sina produkter erbjuda en rad funktioner som går utöver branschens etablerade krav på säkerhet, tillförlitlighet och hållbarhet.

Att hålla kundernas system säkra är fundamentalt, samtidigt som deras krav formas alltmer av innovation, och förvandlas "spärren" från en säkerhetsfunktion till något som lägger till

verkligt värde, inte bara för själva applikationen, utan för hela leveranskedjan.

R4-EM 9-serien elektroniska vridlås

Som exempel utvecklades Southcos elektroniska vridspärr i R4-EM 9-serien tillsammans med tillverkare av paketskåp för att leverera en säker, flexibel lösning specifikt för nätverksanslutna självbetjäningspostenheter. R4-EM 9-serien erbjuder maximal säkerhet och har överlägsen funktionalitet genom sin kompatibilitet med ett utbud av åtkomstkontrollenheter som numeriska knappsatser, smartkortläsare, Bluetooth, NFC och biometriska enheter. Dessutom hjälper produktens intelligenta låsmekanism till att säkerställa spårbarhet och säkerhet för alla paket, medan dess låga energianvändning håller kostnaderna för energiförbrukning för företaget eller individen som använder skåpet. R4-EM används för att säkra nätverk för paketskåp runt om i världen, öka framgångsfrekvensen på sista milen och stödja behovet av innovation i branschen.

Att uppnå en hög livscykel är också en utmaning när man designar Last Mile leveransutrustning, som lagringsutrymmen som används flera gånger om dagen och måste fungera tillförlitligt även efter flera tusen cykler. Att välja ett elektroniskt låssystem som kan utföra upp till 500 000 cykler är viktigt för att säkerställa att din applikation tål upprepad åtkomst.

Southco har också kunnat påverka den inhemska leveransverksamheten genom att designa och utveckla ett fristående lås som samverkar sömlöst med transportörens logistikportal. Slutanvändare kan då få tillgång till boxarna genom en mängd smarta tekniker som mobilappar eller NFC-taggar.

Dessutom kontrolleras loggning av hela revisionsspåret för leverans, insamling och användaruppgifter inom systemet.

Slutsats
Elektroniska åtkomstlösningar hjälper till att förbättrad säkerhet, tillförlitlighet och låsintelligens och revolutionera sättet att leverera och förvara paket. Förbättrad skåpsäkerhet kan gynna alla parter i
leveranskedjan, vilket resulterar i högre kundnöjdhet, förbättrad förstagångsleverans och minskade kostnader för den sista milen.

www.southco.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare