www.tillverkning-sverige.com
NSK

Stor prestanda i NSK:s nya små kulskruvar

En ny höghastighetsserie med miniatyrkulskruvar med stor stigning från NSK Linear Motion Control erbjuder användarna ett antal viktiga fördelar, inklusive minskad produkttakttid, potential att minska storleken på utrustningen och minskad strömförbrukning. Bland de tillämpningar som kommer att gynnas är maskiner för halvledarmontering och utrustning för justering av delar.

Prestandakännetecknen för de nya kulskruvarna, tillsammans med stor stigning och liten diameter, gör produkterna optimala för utrustning som används i halvledarindustrin, där kraven inkluderar exceptionellt höga nivåer av genomströmning och chipmonteringsnoggrannhet.

NSK har framgångsrikt minskat belastningen på motorer genom att göra axeldiametern på kulskruvar så liten som möjligt för att minska trögheten, samtidigt som stigningen ökas genom introduktion av ny tillverkningsteknik. Dessutom har NSK lyckats uppnå rotationshastigheter på upp till 5000 varv per minut genom att använda företagets recirkulationssystem av deflektortyp, som erbjuder höga hastigheter och låga ljudnivåer.

Dessa avancerade funktioner är idealiska för halvledarmontering och annan sådan utrustning som kräver en relativt kort slaglängd, vilket möjliggör drift vid hög acceleration/retardation, samt travershastigheter som överstiger 1,25 m/sek. Denna hastighet överträffar prestandan hos linjärmotorer för att säkerställa enkel reducering av taktiden.

Miniatyrkulskruven med stor stigning, som är en del av NSK:s Compact-FA-serie och tillgänglig med kort ledtid, kan också ersätta små luftcylindrar eftersom den erbjuder både höghastighets- och högprecisions multipunktpositionering. Det viktigaste är att sortimentet är miljövänligt, fritt från farliga ämnen, vilket hjälper till att stödja NSK-användarnas hållbarhetssatsning.

Både 6 och 8 mm axeldiametrar finns tillsammans med de största stignings alternativen i sin klass: 8, 10, 12 och 15 mm. En lågprofilmutter, som reducerar fläns- och mutterhöjder med upp till 33% jämfört med konventionella kulskruvar, bidrar till att minska maskinstorlekar och även strömförbrukning.

Bland de tillgängliga alternativen finns NSK:s K1-smörjningsenhet, som långsamt utsöndrar smörjolja från sin hartskomponent för att ge långsiktig underhållsfri drift.

Mer information finns på: www.nsk-literature.com/en/compact-fa-ball-screws

Tillämpningar som kommer att dra nytta av NSK:s höghastighetsserie med miniatyrkulskruvar med stor stigning inkluderar halvledarmontering och utrustning för justering av delar


Stor prestanda i NSK:s nya små kulskruvar

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare