www.tillverkning-sverige.com
NSK

Ny avancerad borrmaskin bygger på framgångsrikt IMSA-NSK-partnerskap

Den nya MF1000-3T djuphålsborrmaskinen från IMSA utnyttjar fördelarna med NSK:s DIN-standardkulskruvar för den europeiska verktygsmaskinsmarknaden. Samarbetet bygger på ett långvarigt partnerskap mellan IMSA och NSK, vilket går många år tillbaka och omfattar utvecklingen av ett flertal maskinmodeller. IMSA avser att visa den nya MF100-3T på verktygsmaskinmässan EMO Milano i oktober 2021.

IMSA grundades 1988 och är beläget i Barzago, norra Italien, där kärnverksamheten omfattar design och tillverkning av djupborr- och pistolborrmaskiner. Som ledande inom sitt område finns det nu mer än 500 sådana maskiner över hela världen.

Tillämpningarna är breda och varierande, men många fokuserar på pistolborrning av formverktyg för bilindustrin. Sju IMSA-modeller för detta ändamål kom ut på marknaden mellan 2014 och 2019. Tack vare en rad alternativ är varje standardbasmodell specialbyggd enligt kundernas specifika krav, även om företaget också kan designa och tillverka helt skräddarsydda lösningar.

För att maximera maskinens prestanda har IMSA i många år litat på kulskruvar och linjärstyrningar från NSK. Företaget fortsätter nu med detta framgångsrika samarbete för sin senaste djupborrmaskin, MF1000-3T, som kommer att kunna producera hål upp till 1000 mm djupa (beroende på verktygsdiameter). Maskinen, som är utrustad med ett tilthuvud, kommer också att kunna fräsa, medan ett 80-stations automatiskt verktygsbytesmagasin och automatiserad pallväxlare underlättar obevakad bearbetning av arbetsstycken.

NSK:s kulskruv, som överensstämmer med DIN 69051 (ISO 3408) med avseende på både mått- och toleransklasser, uppfyller IMSA:s prestandakrav vad gäller hastighet, noggrannhet, lastkapacitet och styvhet. Den första NSK-kulskruvsordern, som uppfyller kraven i en MF1000-3T-prototyp, ska levereras i maj 2021. NSK:s rullstyrning RA65 kommer också att ingå i beställningen.

NSK:s DIN-standardkulskruvar, som tillverkas i axeldiametrar från 32 till 63 mm, och med stigningar från 10 till 40 mm, erbjuder en hastighetsfaktor på 160 000 dn. Den här prestandanivån gör dem idealiska för användning utan begränsningar i bearbetningstillämpningar med höga hastigheter där mycket exakt positionering samtidigt krävs. Dessutom medför de jämna köregenskaperna hos kulskruvarna minsta möjliga vibration i linjärsystemet, samtidigt som ljudnivån hålls nere.

1) En schematisk bild som visar layouten för den nya IMSA MF1000-3T djuphålsborrmaskinen, som använder den senaste NSK DIN-standardkulkruvstekniken. Foto: IMSANy avancerad borrmaskin bygger på framgångsrikt IMSA-NSK-partnerskap
2) NSK DIN-standardkulskruvar för den europeiska verktygsmaskinsmarknaden erbjuder hög hastighet och låg ljudnivå. Foto: NSK
 

Ny avancerad borrmaskin bygger på framgångsrikt IMSA-NSK-partnerskap

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare