www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK:s globala tillverkningsanläggningar ger fördelar med specialisering och tekniksamarbete

Linjärstyrningar med hög precision är en viktig produktgrupp för NSK:s affärsområde Linear Motion Technology (Seiki). Som specialist inom detta område uppfyller företaget kraven i många krävande marknadssektorer, inklusive verktygsmaskinsindustrin. Många av linjärstyrningarna, som levereras till europeiska kunder i högprecisionssektorer med hög kvalitet, är tillämpningsspecifika eller anpassningar av standardenheter.

Varje anläggning i NSK:s globala produktionsnätverk för produkter med linjär rörelse fokuserar på specifika lösningar. Företagets linjärstyrningar i NH/NS-serien är exempelvis bland de produktsortiment som tillverkas i Changwon, Korea.

Eduardo Rodriguez, Director Seiki Management Unit, European Industrial Business Unit, säger: "Produktionen av högprecisionsstyrningar kräver betydande kunskap, som levereras av våra kollegor vid fabriken i Changwon. Denna anläggning använder också egna NSK-utvecklade produktionsmaskiner vilket bidrar ytterligare till den extremt höga prestandan och precisionen hos våra linjärprodukter."

NH/NS linjärstyrningar erbjuder dubbelt så lång livslängd som konventionella motsvarigheter och upp till 30% mer dynamisk belastning än tidigare generationens modeller. Andra fördelar inkluderar långa underhållsintervall, låg ljudnivå och enkel installation. Dessa fördelar uppnås tack vare innovativa nya designfunktioner, såsom speciell geometri för kulbanor, samt precisionstillverkning av systemkomponenter i Changwon.

Förutom höga nivåer av innovation och kvalitet är NSK alltid flexibel när det gäller kundkrav. Ta exemplet med två nya kunder i Europa: en producerar medicintekniska produkter och en annan tillverkar högkvalitativa system för textiltryck. Båda kunderna beställde nyligen NH/NS-seriens styrskenor i specifika längder. Tillverkningen av skenor enligt dessa krav ägde rum i Changwon innan de skickades till NSK:s fabrik i Newark, Storbritannien, för slutförpackning.

"Eftersom efterfrågan från båda kunderna är kontinuerlig lagrar vi de skräddarsydda skenorna i Newark så att vi alltid kan leverera med kort varsel," förklarar Eduardo Rodriguez.

I slutändan är resultatet alltid detsamma: korta ledtider för skräddarsydda linjärstyrningar. Dessutom behövs mindre insats för bearbetning av linjärstyrningar i Newark, vilket i sin tur sänker kostnaderna för kunderna och minskar miljöpåverkan tack vare eliminering av avfall och onödig drift.

Detta mycket smidiga och effektiva samarbete finns inte bara mellan NSK-anläggningar i Korea och Storbritannien; företagets internationella produktionsnätverk omfattar 64 tillverkningsanläggningar i 13 länder, som alla är högspecialiserade. Munderkingen, Tyskland, är till exempel en mycket flexibel anläggning för produktion av skräddarsydda lager som används i rörliga maskiner. Dessa lager tillverkas ofta i små satser och är populära bland internationella tillverkare av jordbruksmaskiner.

1) NSK-anläggningen i Changwon, Korea, är ett internationellt kompetenscenter för produktion av linjära precisionsstyrningar


NSK:s globala tillverkningsanläggningar ger fördelar med specialisering och tekniksamarbete

2) NH/NS-seriens livslängd är dubbelt så lång som konventionella linjärstyrningar


NSK:s globala tillverkningsanläggningar ger fördelar med specialisering och tekniksamarbete

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare