www.tillverkning-sverige.com
Konecranes News

Konecranes får sin första kund för EPA-godkänd ny teknik för konvertering från diesel till hybrid

Konecranes har vunnit ett kontrakt med South Carolina Ports om att leverera efterhandsmontering av hybridkraftpaket till 12 gummihjulsportalkranar (RTG-kranar).

Konecranes får sin första kund för EPA-godkänd ny teknik för konvertering från diesel till hybrid

Kontraktet är en milstolpe för den nya tekniken, som ger betydande minskningar av koldioxidutsläppen och lägre driftskostnader – utan att kompromissa med prestanda.

Den amerikanska miljöskyddsmyndigheten EPA godkände Konecranes nya hybridteknik i april 2021, efter ett omfattande testprogram som genomfördes av West Virginia University (WVU) vid South Carolina Ports Wando Welch-terminal. Konecranes samarbetade med WVU för att testa och mäta RTG-kranarnas utsläpp från avgaser med de nya hybridkraftpaketen. WVU:s slutsats var att –”koldioxidutsläppen minskade med över 95 % jämfört med RTG-kranar med vanliga dieselelektriska Tier 3-motorer. *

Godkännandet innebär att South Carolina Ports och andra hamnar i USA kan vara försäkrade om effektiviteten och hållbarheten i Konecranes teknik. Detta sker samtidigt som EPA erbjuder företag möjlighet att ansöka om bidrag inom ramen för DERA (Diesel Emissions Reduction Act) i syfte att övergå till mer hållbar utrustning. Finansieringen av eftermonteringen kommer delvis från ett DERA-bidrag från 2019. Bidraget delades ut till South Carolina Department of Health and Environmental Control i samarbete med South Carolina Ports.

Konverteringen av de tolv 20-år gamla dieseldrivna Konecranes RTG-kranarna i Charleston kommer att påbörjas i januari 2022. Kontraktet bidrar till Konecranes framgångar i regionen: över 30 nya RTG-hybridkranar har levererats till amerikanska sedan 2020.

– South Carolina Ports beslut att välja Konecranes nya teknik ger en glimt av den framtida utvecklingen i en bransch där fokus i allt högre grad ligger på att hitta hållbara sätt att hantera den växande efterfrågan. Vi har samarbetat med South Carolina Ports i mer än 24 år och ser fram mot att utöka relationen medan vi optimerar deras RTG-maskinpark, säger Scott Lane, chef för Konecranes Hamnservice i USA.

– Alla kan lägga till ett batteri i en motor och kalla den ”hybrid”, men eftersom till tillverkar våra egna driv- och styrsystem är vi det enda företag som kan genomföra en fullständig nyckelfärdig uppgradering utan att kompromissa med kranens prestanda. Det här avtalet visar den globala styrkan hos Konecranes och våra ingenjörer i USA och Finland, inklusive vår RTG-pionjär Jorma Merimaa. Resultaten är sensationella, säger Lane.

– I partnerskap med Konecranes och med stöd av myndighetsbidragen kommer SC Ports att uppgradera 12 RTG-kranar med hybridmotorsystem av typen batteri/generator. Därmed blir kranarna både högpresterande och energieffektiva, säger SC Ports Chief Operating Officer Barbara Melvin. – Konecranes teknik passar utmärkt med vårt arbete för att investera i utrustning som både förbättrar verksamheten vid terminalen och ger miljömässiga fördelar.

Eftermonteringen av hybridkraftpaketet ingår i Konecranes sortiment med Ecolifting-produkter, som konstruerats från grunden för att ge dramatiskt minskade koldioxidutsläpp från avgaser. Ecolifting är i sin tur del av företagets övergripande vision om en koldioxidsnål och hållbar framtid.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.

www.konecranes.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare