www.tillverkning-sverige.com
INTERROLL

Interroll bygger ut anläggningen i Baal

Sant'Antonino, Schweiz/Baal, Tyskland. Interroll har lagt grunden för en betydande breddning av företagets produktportfölj på sin anläggning i Baal-Hückelhoven, Tyskland, nära Düsseldorf, genom att förvärva en angränsande tomt. Den nya fastigheten, som redan hyser en industribyggnad, täcker en golvyta på nästan 13 000 kvadratmeter. Redan 2022 kommer Interroll att introducera en ny plattform för hygienisk livsmedelsbearbetning/logistik från anläggningen och konsekvent utöka denna under de kommande åren."Expansionen, som kommer att öka vårt produktionsområde i Baal med cirka 40 procent, kommer att vara redo att tas i drift under tredje kvartalet 2022. På detta sätt skapar vi förutsättningar för en introduktion av innovativa transportlösningar som är särskilt lämpade för användning i hygieniskt krävande miljöer, såsom livsmedelsbearbetning”, säger Hauke Tiedemann, chef för Global Center of Excellence för trummotorer i Baal. "Detta gör det möjligt för våra kunder i denna sektor att ytterligare öka produktiviteten och samtidigt förbättra hygienen i materialflödet."

Under de senaste åren har Interroll redan successivt investerat cirka 20 miljoner euro i Baal-Hückelhoven-anläggningen. Koncernens IPDC (Innovation Projects and Development Center) samt Interroll Academy, som ansvarar för interna och externa utbildningsåtgärder, är också baserade där. Cirka 240 Interroll-anställda arbetar nu i Baal. År 2025 förväntas utbyggnaden av expertis för kunder inom livsmedelsindustrin resultera i cirka 60 nya jobb.

"Med denna investering vid en av våra viktigaste anläggningar bekräftar vi återigen vår långsiktiga kurs för tillväxt, med vilken vi kommer att fortsätta att tillgodose våra kunders efterfrågan på befintliga och nya lösningar under de kommande åren. Som en del av denna tillväxtstrategi har till exempel nya anläggningar nyligen tagits i drift i Heilbronn/Heidelberg, Tyskland, samt i Georgia, USA. Dessutom kommer en ny anläggning att öppnas i Kina nästa år”, säger Jens Strüwing, Executive Vice President Products & Technology och medlem i Interroll Group Management.


Interroll bygger ut anläggningen i Baal
Interroll har förvärvat en ny fastighet för att utöka sin verksamhet vid anläggningen i Baal, Tyskland, inom en snar framtid.


  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare