www.tillverkning-sverige.com
caterpillar News

DEN NYA HJULBURNA GRÄVMASKINEN CAT® M320 ÄR BYGGD FÖR HÖGA PRESTANDA OCH ERBJUDER MER SVÄNGMOMENT, EN LÄNGRE HJULBAS OCH UTÖKADE SERVICEINTERVALL

Den nya hjulburna grävmaskinen Cat® M320 optimerar prestanda och effektivitet på arbetsplatsen med upp till 9 % mer svängmoment än Cat M320F för att få arbetet gjort snabbare.

DEN NYA HJULBURNA GRÄVMASKINEN CAT® M320 ÄR BYGGD FÖR HÖGA PRESTANDA OCH ERBJUDER MER SVÄNGMOMENT, EN LÄNGRE HJULBAS OCH UTÖKADE SERVICEINTERVALL

Den längre hjulbasen ökar stabiliteten vid drift och förbättrar körningen mellan olika arbetsplatser med hastigheter på upp till 35 km/h (21,7 mph). Från jord till asfalt – den här hjulburna grävmaskinen uppfyller entreprenörernas behov av effektiv drift i en mängd olika tillämpningar, från anläggningsarbete till dikesgrävning och avfallshantering.

Förbättringar av det hydrauliska systemet ökar maskinens effektivitet vid arbete med en rad olika Cat-redskap. Uppgraderingar av maskinkonstruktionen förkortar det dagliga underhållet och förlänger filterlivslängden samt serviceintervaller för maximal maskindrift på arbetsplatsen samtidigt som rörelsekostnaderna sänks.

Kraft och prestanda
Nya M320 levererar prestanda för hög produktion och drivs av Cat C4.4-motorn på 129,4 kW (174 hk), som uppfyller emissionsnormerna i EU steg V och U.S. EPA Tier 4 Final. Effektivitetshöjande standardfunktioner som låg tomgång med ett knapptryck med automatisk motorvarvtalsstyrning, automatisk motoravstängning vid tomgång och behovsstyrda elektriska kylfläktar sparar både diesel och dieselavgasvätska (DEF), vilket sänker rörelsekostnaderna. Maskinen kan köras på biodieselbränsle upp till B20 och har en standardkapacitet för hög omgivande temperatur på 50 °C (125 °F) och kallstartskapacitet på −18 °C (0 °F) för arbete i en rad olika miljöer.

Nya M320 har en separat svängpump för jämn effekt och effektivare multitasking. Det avancerade hydrauliska systemet balanserar automatiskt kraft och effektivitet så att förarna kan ägna sig åt maskinstyrning för de exakta arbetskraven. Det unika tunglyftsläget ökar lyftkapaciteten för effektiv hantering av tunga laster, vilket ökar maskinens flexibilitet.

Längre serviceintervaller
Med den nya M320-konstruktionen med nya filter som håller längre sparar ägarna upp till 5 % på underhållsdelar. Med en 50 % längre livslängd än tidigare filtersystem ger det nya hydrauloljefiltret med tömningsfria ventiler för att förhindra att oljan förorenas vid byten förbättrad filtreringsprestanda och ett bytesintervall på 3 000 timmar. Två nivåer av bränslefiltrering förbättrar skyddet av motorn från smutsiga partiklar i dieselbränslet.

Alla servicepunkter för dagligt underhåll kontrolleras snabbt och säkert från marknivå. M320 reducerar servicetiden och har centraliserade smörjpunkter med ett automatiskt smörjsystem som tillval för redskaps- och svängsystem. För enkel avtappning av vätskeprover för analys är även alla S∙O∙SSM-portar placerade på marknivå. Föraren kan smidigt följa maskinens underhållsintervall och filterlivslängd på pekskärmen inne i hytten, vilket förbättrar planeringen av maskinunderhåll.

Product Link -tekniken i M320 som standard förbättrar hantering och service av maskinparken genom att kritiska driftdata och maskinfelkoder registreras och rapporteras till lämplig personal. Den nya funktionen Felsökning på distans gör det möjligt för återförsäljaren att köra diagnostiska tester av felkoder från kontoret medan maskinen är igång, vilket sparar en resa ut till arbetsplatsen.

Komfort och sikt på en ny nivå
Två större hyttdesigner finns tillgängliga för nya M320 – Deluxe och Premium. Alla reglage är placerade inom bekvämt räckhåll framför föraren för en högre komfort. Maskinen kan startas på flera sätt: med ett knapptryck, en Bluetooth®-nyckel eller funktionen med unikt förar-ID. Varje förare kan ställa in och spara sina egna maskininställningar med hjälp av sitt förar-ID. Grävmaskinen kommer därefter ihåg de personliga inställningarna varje gång föraren loggar in.

Föraren navigerar intuitivt mellan maskinens funktioner med den nya stora pekskärmsmonitorn på 240 mm (10 tum) och snabbvalsratt. Med den nya monitorn kan den inre hyttemperaturen enkelt justeras till den perfekta inställningen för komfort under hela arbetsdagen.

Avancerade viskösa fästen på M320-hytten minskar maskinens vibrationer, vilket i sin tur hjälper till att förhindra förarutmattning. Den uppfällbara konsolen på vänster sida gör det enklare för föraren och stiga in i och ur den nya hjulburna grävmaskinen. Det automatiska axellåset känner av när färdbromsen och axeln måste låsas eller låsas upp och frigör dem automatiskt när föraren trycker ner transportkörningspedalen, vilket underlättar förarens arbete.

Förbättrad drifteffektivitet såväl som säkerhet – bakåt- och högerriktade kameror som standard tillsammans med stora hyttfönster och smala hyttstolpar främjar förarens sikt på arbetsplatsen. Ett tillvalssystem med 360˚ sikt kombinerar inmatning från flera kameror runt maskinen för att ge föraren en utmärkt bild av sin omgivning. Även grävmaskinens nya plana motorhuv förbättrar sikten.

PRODUKTSPECIFIKATIONER FÖR M320

DEN NYA HJULBURNA GRÄVMASKINEN CAT M320 ÄR BYGGD FÖR HÖGA PRESTANDA OCH ERBJUDER MER SVÄNGMOMENT, EN LÄNGRE HJULBAS OCH UTÖKADE SERVICEINTERVALL

www.cat.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare