www.tillverkning-sverige.com
caterpillar News

DE NYA MATERIALHANTERARNA CAT® MH3022 OCH MH3024 ÄR MÅNGSIDIGA OCH EFFEKTIVA MED FÖRBÄTTRADE CYKELTIDER

De nya materialhanterarna Cat® MH3022 och MH3024 är konstruerade för tillförlitlig och effektiv drift i avfalls- och metallåtervinningstillämpningar och har överlägsna prestanda, låga rörelsekostnader samt förbättrad komfort.

DE NYA MATERIALHANTERARNA CAT® MH3022 OCH MH3024 ÄR MÅNGSIDIGA OCH EFFEKTIVA MED FÖRBÄTTRADE CYKELTIDER

Det avancerade elektrohydrauliska systemet optimerar balansen mellan kraft och effektivitet samt förbättrar cykeltider för möjlighet att hantera mer material på samma tid, vilket förbättrar vinstpotentialen.

De här materialhanterarna drivs av Cat C4.4-motorer, som kan köras på biodieselbränsle upp till B20. Motorn uppfyller emissionsnormerna i EU steg V och U.S. EPA Tier 4 Final och det underhållsfria efterbehandlingssystemet sänker rörelsekostnaderna och maximerar drifttiden. Valet mellan driftlägena Power och Eco finjusterar effektbehovet efter uppgiften och ger upp till 10 % lägre bränsleförbrukning än tidigare modeller utan att kompromissa med maskinens prestanda.
 
Ett 12 % bredare, stabiliserat avtryck ökar Cat MH3022:s stabilitet vid arbete för förbättrade prestanda vid lyft med förlängd räckvidd. MH3024 har upp till 7 % högre svängmoment för att flytta mer material snabbare. Tunglyftsläget för båda modellerna ökar lyftkapaciteten för effektiv hantering av tunga laster. SmartBoom (standard) låter bommen röra sig fritt uppåt och nedåt utan att använda pumpflödet så att föraren kan fokusera på gripreglagen, vilket ger en mjukare cykel.

En rad tillbehör och nya räckviddsalternativ finns för olika tillämpningar för att öka flexibiliteten hos MH3022 och MH3024. Med ökad mångsidighet kan båda materialhanterarna utrustas med en generator på 15 kW för magnetfunktion redan i fabriken.

Teknik
Nu höjer standardtekniken på materialhanterarna Cat MH3022 och MH3024 driftsäkerheten. Nyheten Hyttundvikande hjälper föraren att undvika kontakt mellan redskapet och hytten. Den nya funktionen med förar-ID förhindrar obehörig användning av maskinen genom att kräva en PIN-kod för att starta motorn.

Konstruerad för säker drift
Stora rutor i härdat glas med smala stolpar i den ombyggda hytten förbättrar sikten och driftsäkerheten. Höger- och bakåtriktade kameror som standard visar video på den stora pekskärmen i förarhytten för att ytterligare förbättra sikten på arbetsplatsen. Kamerorna kan även uppgraderas till 360 graders sikt. Tjockare, slagtåliga och stötsäkra vindrutor och takfönster som uppfyller kraven i standarderna EN356, P8B och P5A.

En strömställare på marknivå stoppar all bränsletillförsel till motorn och stänger av maskinen. Standardbackventiler för bom- och sticksänkning håller frontlänkaget säkert på plats och förhindrar omvänt oljeflöde vid oväntad förlust av hydraultrycket. Alla punkter för dagligt underhåll nås snabbt från marknivå, medan en ny serviceplattform med steg ger enkel, säker och snabb åtkomst till det övre serviceområdet.

En ny nivå av komfort
Välj mellan Deluxe- och Premium-alternativet för den nya hytten. Det finns även ett alternativ för joystickstyrning, vilket eliminerar rattstången för att avsevärt förbättra sikten framåt, benutrymmet och underlätta instigningen. Den vänstra panelen kan fällas upp för att ytterligare underlätta in- och utstigning ur hytten. Alla reglage är bekvämt placerade framför och inom räckhåll för föraren för att undvika onödiga rörelser.

Navigera smidigt på den större högupplösta monitorn på 254 mm (10 tum) med ett styrhjul. Olika maskinförare kan spara sina specifika inställningar för joystick och driftläge. Maskinen ändrar sedan automatiskt inställningarna baserat på förar-ID:t. Båda modellerna har en maximal hytthöjd på 5 750 mm (18 fot 10 tum) för att förbättra sikten vid lastning och materialhantering.

Överlägsen servicevänlighet
Product Link som standard registrerar viktiga driftdata som plats, drifttid, bränsleförbrukning, produktivitet, tomgångstid, underhållslarm och felkoder. Du får sedan fjärrtillgång till dessa data för en effektivare maskinparkshantering.

Det nya hydrauloljefiltret förbättrar filtreringen och förlänger bytesintervallerna till 3 000 drifttimmar. Det innebär en 50 % längre livslängd jämfört med tidigare modeller. Nya tömningsfria ventiler håller hydrauloljan ren vid filterbyten. Alla bränslefilter har ett synkroniserat underhållsintervall på 1 000 drifttimmar och det nya luftintagsfiltret med förrenare håller i upp till 1 000 timmar samt minskar underhållskraven.
Förarna kan hålla koll på filterlivslängd och underhållsintervall via den högupplösta monitorn i hytten. Den högeffektiva kylfläkten eliminerar behovet av interaktion från förarens sida och har en automatisk omvänd funktion som standard för att hålla motorerna rena och maximera maskinens drifttid. En vibrerande kylskärm (tillval) aktiveras under omvänd fläktdrift för att ytterligare förbättra avlägsnandet av damm och skräp.

SPECIFIKATIONER FÖR MATERIALHANTERARNA MH3022 OCH MH3024

DE NYA MATERIALHANTERARNA CAT MH3022 OCH MH3024 ÄR MÅNGSIDIGA OCH EFFEKTIVA MED FÖRBÄTTRADE CYKELTIDER
Angiven nettoeffekt är den tillgängliga effekten på svänghjulet när motorn är försedd med fläkt på lägsta varvtal, luftintagssystem, avgassystem och generator.

www.cat.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare