www.tillverkning-sverige.com
caterpillar News

Den Nya Hjulburna Grävmaskinen Cat® M319 Kombinerar Höga Prestanda Med En Kompakt Front Och Bakre Svängradie

Den nya hjulburna grävmaskinen Cat® M319 har en kort front och bakre svängradie som möjliggör effektivt arbete i begränsade områden utan att kompromissa med prestandan.

Den Nya Hjulburna Grävmaskinen Cat® M319 Kombinerar Höga Prestanda Med En Kompakt Front Och Bakre Svängradie

Med upp till 15 % mer vridmoment än tidigare modeller gör den nya generationens grävmaskin klart jobbet på ett kick. Den dedikerade svängpumpen ger konstant kraft för bättre multitaskingmöjligheter.

M319 levererar prestanda för hög produktion och drivs av Cat C4.4-motorn på 128 kW (171 hk), som uppfyller emissionsnormerna i EU steg V och U.S. EPA Tier 4 Final. Med funktioner som Eco-läge för att sänka bränsleförbrukningen i mindre krävande tillämpningar använder grävmaskinen upp till 5 % mindre bränsle än tidigare modeller, vilket ger lägre drift- och rörelsekostnader.

Höga prestanda, begränsad svängradie
Nya M319 jobbar mer genom att ta sig snabbt mellan arbetsplatser med en topphastighet på 35 km/h (21,7 mph). Med en bakre svängradie på minst 1 900 mm (6 fot, 3 tum) kan föraren gräva, svänga och lasta av med begränsat sidöverhäng på trånga arbetsplatser.

Det avancerade hydrauliska systemet ger en perfekt balans mellan kraft och effektivitet samtidigt som du får den kontroll du behöver för att arbeta med precision. Extra hydrauliska alternativ med hög- och medelkretstryck med en-/tvåvägsflöde ökar maskinens flexibilitet samt gör det möjligt för entreprenörer att skräddarsy maskinens konfigurationer för användning av en mängd olika Cat-tillbehör.

Vare sig M319 jobbar på jord eller asfalt så tar den sig an alla utmaningar som står i dess väg – från anläggningsarbeten och allmän grävning till dikesgrävning. Med en standardkapacitet för hög omgivande temperatur på 50 ˚C och kallstartskapacitet på −18 ˚C samt arbete på upp till 3 000 meters höjd utan effektreducering möter grävmaskinen entreprenörernas behov för produktivitet i en rad olika miljöer.

Ledande komfort
Den ombyggda hytten ger föraren en premiumupplevelse med ökad effektivitet och komfort. Föraren navigerar intuitivt mellan maskinens funktioner med den nya stora pekskärmsmonitorn på 240 mm (10 tum) och snabbvalsratten. Föraren kan programmera joystickinställningar och körlägen enligt egna önskemål, och med hjälp av det unika förar-ID:t kommer den nya grävmaskinen ihåg de specifika inställningarna. Med den nya monitorn kan den inre hyttemperaturen enkelt justeras till den perfekta inställningen för komfort under hela arbetsdagen.

Den nya uppfällbara konsolen gör det enkelt att kliva in och ut ur hytten. Med hjälp av avancerade viskösa fästen så reducerar M319 vibrationerna i hytten, vilket gör att föraren inte blir trött lika snabbt. Reglage inom bekvämt räckhåll ökar bekvämligheten, medan det automatiska axellåset känner av när färdbromsen måste låsas eller låsas upp för att underlätta förarens arbete.

Två tillgängliga hyttkonstruktioner: Deluxe och Premium, där ett uppvärmt och luftjusterbart säte medföljer Deluxe-versionen medan Premium-versionen har ett uppvärmt och ventilerat säte som automatiskt justeras.

Lägre underhållskostnader
Nya M319 har bränslefilter som är synkroniserade för byte vid 1 000 timmar – dubbla intervallet jämfört med tidigare filter. Maskinens driftsäkerhet samt bränslets integritet förbättras med hjälp av bränslefiltrering i två nivåer som filtrerar bort partiklar i dieselbränslet. Det hydrauliska systemet har även avancerade filtreringsprestanda med tömningsfria ventiler som håller oljan ren vid filterbyten och en 50 % längre filterlivslängd på 3 000 timmar. Tillsammans sänker de här funktionerna underhållskostnaderna.

Cat S∙O∙SSM-portar för provtagning av vätska, servicepunkter för dagligt innehåll samt motoroljestickan är åtkomliga från marknivå för ökad underhållningseffektivitet. Föraren kan enkelt följa maskinens underhållsintervall samt filterlivslängd på pekskärmen inne i hytten, vilket förbättrar planeringen av maskinunderhåll.

Förbättrad säkerhet
Startfunktionen med tryckknapp och förarens unika ID ger en högre säkerhetsnivå för grävmaskinerna och förarna av nya M319. Med bakåt- och högerriktade kameror som standard tillsammans med stora hyttfönster och smala hyttstolpar ökar förarens sikt på arbetsplatsen. Ett tillvalssystem med 360˚ sikt kombinerar inmatning från flera kameror runt maskinen för att ge föraren en utmärkt bild av sin omgivning. Även grävmaskinens nya plana motorhuv förbättrar sikten.

Dagliga underhållningspunkter från marknivå och en övre serviceplattform ökar säkerheten när vid arbete med M319. En hydraulisk låsspak ingår som standard och isolerar all hydraulik och rörelsefunktioner medan svänglåset hindrar frontlänkaget från att röra sig när du kör.

PRODUKTSPECIFIKATIONER FÖR M319

Den Nya Hjulburna Grävmaskinen Cat M319 Kombinerar Höga Prestanda Med En Kompakt Front Och Bakre Svängradie
Angiven nettoeffekt är den tillgängliga effekten på svänghjulet när motorn är försedd med fläkt på lägsta varvtal, luftintagssystem, avgassystem och generator.

www.cat.com
 
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare