www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Styr alla luftkonditioneringsenheter från Modbus/BACnet-baserade automationssystem via IR

HMS Networks lanserar nu ett nytt IR-baserat Intesis® AC-interface som möjliggör integration av alla luftkonditioneringsenheter, oavsett märke, in i Modbus- eller BACnet baserade BMS-system (Building Automation Systems).

Styr alla luftkonditioneringsenheter från Modbus/BACnet-baserade automationssystem via IR

Vikten av att kontrollera luftkonditioneringssystem

Lufkonditioneringssystem (HVAC) är vanligtvis de största energiförbrukarna i en byggnad. Därför är det viktigt för fastighetsägare att övervaka och kontrollera dessa system för att spara kostnader och energi. Dessutom har Covid-19-pandemin gjort det allt viktigare att hitta nya sätt att installera och använda AC-enheter, eftersom ventilation och »ren luft» blivit allt viktigare.

Luftkonditioneringsmarknaden växer snabbt med nya varumärken och olika typer av AC-enheter. Detta gör det utmanande för fastighetsägare som vill integrera AC-enheter i sina BMS-system (Building Management System).

Ett universellt IR-gränssnitt 
Intesis-erbjudandet för AC-interface är det mest omfattande på marknaden, Det möjliggör övervakning och kontroll av luftkonditioneringsenheter från alla automationssystem för hem- eller fastigheter.

Erbjudandet förstärks nu ytterligare när HMS lanserar ett universellt IR-baserat Intesis AC-interface för att integrera AC-enheter till Modbus- eller BACnet-baserade automationssystem. Det nya gränssnittet ansluts till AC-enheten via IR som redan används av de flesta AC-enheter för att kommunicera med fjärrkontrollen. Intesis IR-baserade AC-gränssnitt är redan kompatibelt med mer än 100 IR-fjärrkontroller och tillhörande AC-enheter.


Styr alla luftkonditioneringsenheter från Modbus/BACnet-baserade automationssystem via IR
Snabb konfiguration och diagnostik tack vare Intesis MAPS
Det nya AC-interfacet konfigureras med programvaran Intesis MAPS, vilket ger många fördelar för systemintegratören. Med en projektbaserad konfiguration kan alla installerade gränssnitt konfigureras i en enda MAPS-mall, vilket gör det enkelt att kopiera enhetskonfigurationer och skapa nya projekt. Tack vare diagnostikfunktionen förenklas också processen för idrifttagning och assistans efter installationen blir också enklare.

Läs mer påwww.intesis.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare