www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Ny Intesis-gateway integrerar elbilsladdare i Modbus-baserade BMS

HMS Networks lanserar en ny Intesis-protokollöversättare som möjliggör övervakning och kontroll av OCPP 1.6-baserade EV- laddare från Modbus-baserade BMS-system (Building Management System).

Ny Intesis-gateway integrerar elbilsladdare i Modbus-baserade BMS
Ett växande behov av elbilsladdare i byggnader
Elbilsmarknaden (EV) har ökat exponentiellt under de senaste åren och den är här för att stanna. Enligt International Energy Agency installerades cirka 7,3 miljoner laddare över hela världen under 2019. Laddarna finns i alla möjliga anläggningar: på privata parkeringsplatser, i offentliga byggnader, i köpcentra, kollektivtrafik etc. Att installera laddare i byggnader hjälper till att främja EV-industrin och påskyndar övergången mot förnybar energi. Det bör dock påpekas att det också är en utmaning för anläggningarna där laddarna installeras. Energihantering och tillgången till dessa EV-parkeringsplatser kräver mycket kommunikation mellan BMS:er och laddstationerna.

Intesis-protokollöversättning mellan OCPP (Open Charge Point Protocol) och Modbus RTU/TCP möjliggör övervakning och kontroll av EV-laddare.
Ett av de mest använda protokollen i EV-branschen är OCPP, en standard för övervakning och kontroll av EV-laddare som att starta eller stoppa laddningen, hantera användare eller läsa ut energiparametrar. Även om det används av många tillverkare av laddningsstationer är det inte ett protokoll som ofta används i BMS- eller Building Automation-styrenheter.

Den nya Intesis-protokollöversättaren från HMS Networks  förbinder EV- och BMS-marknaden. Den gör det möjligt för BMS-systemintegratörer och tillverkare av laddningstationer att tillhandahålla grundläggande övervakning och kontroll av OCPP 1.6-kompatibla EV-laddningsstationer från alla Modbus-baserade automationssystem på ett enkelt, kostnadseffektivt och pålitligt sätt. Gatewayen gör det möjligt för Modbus BMS att hantera EV-användare, laddningsparametrar och alla mätningar som tillhandahålls av EV-laddaren, så att BMS-systemet kan tillhandahålla kontroll, underhållstjänster och energirapportering till fastighetsägaren. Gatewayen finns i två versioner: en för 1 laddare och 7 kontakter och en för upp till 20 laddare och 7 kontakter vardera.

Standard och enkel integration i alla BMS tack vare Intesis MAPS
Gatewayen konfigureras med hjälp av Intesis MAPS, ett kostnadsfritt konfigurationsverktyg för alla Intesis-protokollöversättare. Intesis MAPS är utformat för att enkelt upptäcka OCPP-laddarna i nätverket och integrera dem i fastighetssystemet med hjälp av en standard registerkarta som förenklar integrationen i alla Modbus TCP- eller RTU BMS.

Kombinationen av Intesis MAPS och Intesis OCPP till Modbus TCP/RTU-protokollöversättare gör integration av elfordon till BMS-system (Building Management Systems) enkelt, vilket hjälper fastighetsägare att optimera användningen av EV-tekniken i sina anläggningar och göra sig redo för EV-revolutionen.

Läs mer på www.intesis.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare