www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Ny Intesis-gateway förenklar kommunikationen mellan PROFINET och BACnet

HMS Networks lanserar nu en ny Intesis-gateway för kommunikation mellan PROFINET PLC:er på fabriksgolvet och Building Managementsystem med BACnet IP/MSTP. Med detta möjliggörs dataintegration, övervakning och kontroll mellan fabriksgolvet och byggnadssystem.

Ny Intesis-gateway förenklar kommunikationen mellan PROFINET och BACnet
I fabriker är det viktigt att förhållanden som temperatur, luftfuktighet och luftkvalitet kontrolleras och övervakas automatiskt för att säkerställa optimala förhållanden för tillverkning och personal. Genom att säkerställa effektiv kontroll av anläggningar som VVS och belysningssystem kan fabriksägare spara mycket energi och hantera nödsituationer på ett säkert sätt.
Men när systemintegratörer planerar för kommunikation mellan fabrik- och byggnadssystem står de vanligtvis inför en heterogen och utmanande kommunikationssituation. BACnet är ett vanligt protokoll som används i byggnader, och PROFINET är ett av de mest använda fabriksnätverken för att kontrollera produktionsprocesser.
 
Kommunikation med certifierad Intesis PROFINET - BACnet-gateway
Den nya Intesis PROFINET - BACnet IP/MSTP-gatewayen från HMS Networks är en kostnadseffektiv och lättinstallerad lösning som erbjuder dubbelriktad kommunikation mellan PROFINET PLC:er och BACnet-kontrollenheter. Gatewayen är kapabel att koppla hela 1200 datapunkter med BACnet IP/MSTP-server/slav på ena sidan och PROFINET I/O-enhet på den andra, med oberoende Ethernet-portar. Den är BTL-certifierad för BACnet och är UL-märkt för att garantera högsta kommunikations- och kvalitetsstandard.Tack vare sin strategiska placering mellan fabriken och byggnadssystemen kan gatewayen användas för mycket intressanta tillämpningar såsom energimätning av enheter och maskiner i fabriken från det BACnet-baserade BMS-systemet, VVS-övervakning och styrning från en PROFINET PLC, liksom enkel larmdefinition och hantering.
 
Enkel konfigurations- och integrationsprocess med Intesis MAPS
Intesis MAPS, konfigurationsverktyget för alla Intesis-gateways, erbjuder systemintegratörer en mycket enkel konfigurationsprocess på båda sidor av gatewayen. MAPS hjälper dessutom integratörer i deras projekt genom att tillhandahålla värdefulla EDE-filer för BACnet-integrationen, såväl som GSD-filer och TIA-portal TAG-filer för snabb konfiguration av alla uppkopplade PROFINET PLCer.

Ett resultat av HMS:s expertis inom fabriks- och byggnadskommunikation
Den nya PROFINET - BACnet-gatewayen breddar det omfattande utbudet av befintliga Intesis BACnet-protokollöversättare och är den första produkten i en ny rad Intesis-gateways för factory-to-building-integration. I dessa gateways kombinerar HMS sina beprövade kommunikationsteknologier under varumärkena Anybus® och Intesis för industriell- respektive byggnadskommunikation. Teknologin används redan i miljontals installationer världen över.

 
Läs mer på www.intesis.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare