www.tillverkning-sverige.com
HURON

MU TECH

MU TECH från Huron är en 3-axlig fräsmaskin i basutförande med det utmärkande draget att vara utrustad med en elektrospindel som standard. Mångsidig och med flera program kan MU TECH också verka i 3+2-axeldrift. Den ger hög effekt vid låga varvtal för grov kapning av stora delar eftersom den kan användas vid serviceklass S1 med början på 3000 rpm och vid serviceklass S6 under 40 % av tiden vid 2200 rpm. Finbearbetning kan därefter utföras i 5-axeldrift med hög hastighet. MU TECH 6, den första versionen som finns tillgänglig, har en diameter på 600 mm bord.

MU TECH
MU TECH är som standard utrustad med en höghastighets elektrospindel. Den ger 23 kW effekt med 75 Nm vridmoment och en maxhastighet på 12.000 rpm. Den kan användas i kontinuerlig drift (S1) med början vid 3000 rpm och vid kontinuerlig drift med varierande belastning (S6) under 40 % av tiden vid 2200 rpm. Elektrospindeln är utrustad med ett roterande huvud (B-axeln). Rotation på 30°/-120° gör att vanliga mekaniska komponenter kan bearbetas vertikalt och horisontellt. Kontinuerlig huvudrotation uppnås genom att systemet tillåter alla möjliga 5-axliga fräsningstillämpningar. Felfri maskinbearbetningsstabilitet uppnås genom utformningen av spindeln och användning av högpresterande kullager. MU TECH är också utrustad med ett särskilt kylsystem som håller den vid rätt temperatur.

Varje axel drivs av stordiameters, högpresterande kulskruvar och alla rörelser styrs av givare för att säkerställa noggrannhet inom en hundradels millimeter längs de tre axlarna. Den maximala linjära hastigheten är 30 m/min.

Liksom de övriga maskinerna i Huron-sortimentet är MU TECH:s strukturella komponenter tillverkade av kraftigt räfflad gjutjärn för att kraftigt dämpa vibrationer och säkerställa en hög bearbetningsstabilitet. Dess symmetriska utformning garanterar mycket hög geometrisk stabilitet.

MU TECH har också en mycket ergonomisk design. Dess breda öppna dörrar erbjuder enkel tillgång till arbetsområdet för att ta bort huvudet och utföra andra uppgifter, såsom att ladda maskinen med en travers. Ramen rymmer alla rörelseaxlar och det 1000×600 mm bordet kan åka vertikalt upp till 560 mm. Sadeln med 750 mm slaglängd toppas av en ram på 560 mm slaglängd.

MU TECH

J 600 mm rundbord (C-axeln) används för 5-sidig bearbetning och, med sin glappfria enhet, hög precisions 5-axlig bearbetning av arbetsstycken som mäter upp till j 800 × 550 mm.

Den automatiska verktygsväxlaren innehåller 24 verktyg och har en dubbel arm och ett verktygsmagasin av trumtyp.

MU TECH kan utrustas med ett roterande bord integrerat i det stationära bordet, andra spindlar, en 40- eller 60-stations verktygsväxlare, genomgående verktygskylning och verktygsavkännarsystem.
 
MU TECH

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare