www.tillverkning-sverige.com
HURON

MX-serien: Kraft, fart och noggrannhet… kan användas på många applikationer!

MX-serien med mångfunktionellt malningscentrum är maskiner med mycket flexibilitet vilket vilket tillåter körning i 5 axlar och på 5 sidor, med bara en del fastspänning från slipning till finishing och inklusive vridfunktionalitet. MX-serierna kombinerar kraft, fart och noggrannhet: maskinarbete i 5 axlar kan utföras med arbetsstycken som väger upp till 4000 kg, hårda material som arbetas av maskinen på minimumtid och extremt hög precision garanteras för att skapa konturer och profiler. Dessa modeller är speciellt uppskattade i den aeronautiska sektorn.

MX-serien: Kraft, fart och noggrannhet… kan användas på många applikationer!
Säkerställer den högsta rigiditeten och stabiliteten. En struktur med en rörlig pelare i gjutjärn och med utmärkta mekaniska drag ökar rigiditeten i maskinerna och möjliggör en dämpning av vibrationerna som orsakas av skärkrafterna i de flesta hårda material. Rigiditen, noggrannheten och den geometriska stabiliteten förstärks ytterligare tack vare ankarpunkterna på golvet.

MAX-serien är tillgänglig i flera storlekar och erbjuder kompakt, helt automatisk ”allt i ett” maskiner som minskar produktionstiderna och optimerar investeringarna.

Med ett modulärt koncept, MX8 till MX 12, för resor från 1000 x 1600 x 900 mm till 1200 x 1600 x 1000 mm och arbetsstycken från 2000 kg till 4000 kg, är det möjligt att välja exakt den maskin som är ´lämplig för applikationskraven: malning eller vridning/malning, roterande bord eller pallande version, sonder, kylare...

Rotationsbordet på MX-serierna för multifunktionella malnings center är utrustade med en vridmomentsmotor. Det höga låsvridmomentet såväl som rigiditeten i designen tillåter hög kraft i slipning. I vridning/malningsversionen uppnås låsning av spindeln genom att användning av Hirth-koppling. Bordet kan rotera i upp till 500 rpm och designen gör det möjligt med mycket höga accelerationshastigheter.

Vridmomesmotorhuvudet är placeras på ett plan i 45° vilket tillåter en rörelse från -45° till +180°. Spindelns höga prestanda (vridmoment, kraft, fart) säkerställer en mycket hög frekvens av chipsborttagning, såväl som mycket hög noggrannhet och slutkvalitet på konturer och profiler. Vibrationsövervakning under maskinanvändningen tillåter arbetet att utföras fullständigt säkert för maskinens och verktygens komponenter.

Huvudvariationer erbjuds som alternativ, urvalet beroende av maskinarbetestypen som utförs.

Det mekaniska huvudet är speciellt designat för maskinarbete av hårda material som titanium, Inconel etc. Placerat på ett plan i 45° är den utrustad med en högvridmomentsspindel (6000 rpm, 28 kW, 1350 Nm) och är lämplig för såväl malning som vridarbete. Det tillåter tung slipning med en hög chipsborttagningsfrekvens. En specifik verktygsbytare tillåter laddning av verktyg med en diameter på 250 mm, en längd på 250 mm och en vikt på 25 kg, konsisten med spindelns kapacitet.

Gaffelhuvudet används endast för malning. Dess speciella drag är att den kan nå negativa vinklar. Dess rotationsaxel, B-axeln, vars rörelse går från +10° to -110 är parallell med Y-axeln och tillåter spindeln att svänga runt en horisontell axel. Dess vridmomentsmotor är direkt ansluten till dess vriddelar vilket säkerställer rörelse utan backlash och högprecisionspositionering. Huvudet är utrustat med en kraftspindel som kan uppnå 8000 rpm (86 kW / 235 Nm).

Pallningen vid 2 arbetsstationer tillåter en ökning i produktiviteten och tillåter lastning och urlastning av arbetsstycket i gömt tid. Den roterande pallaren är monterad på framsidan av maskinen. Den cirkulära säkerhetsfunktionen tillåter fullständig urkopplong av pallaren från ovansidan vilket därmed tillåter ergononomisk och enkel lastning/urlastning.

Med dess specifika innovativa ergonomi, säkerställer MX-serien en mycket hög nivå av produktivitet medan det garanterar optimal säkerhet för operatörerna. Maskinen levereras med ett standardverktygsmagasin som innehåller 48 verktyg, installerad utanför arbetsområdet. Maskinen är utrustad med en komplett säkerhetsutrustning och säkerställer fullständigt skydd av maskinområdet, operatören och hans miljö. Dörröppningen erbjuder utmärkt tillgång till bordet och arbetsstycket och pallningsvalet minskar tiden maskinen står stilla då lastning/urlastningen av arbetsstycken under gömd tid.

MX12.jpeg: MX 12 modell utan pallare
Meca.jpeg: Mekaniskt huvud
Fourche.jpeg: Gaffelhuvud
MX10.jpeg: MX 10-modell

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare