www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks lanserar världens första industriella 5G-router och startpaket

HMS Networks lanserar nu den första kommersiellt tillgängliga industriella 5G-routern optimerad för industriella privata nätverk. Wireless Router 5G stöder Ericsson Industry Connect 5G-nätverk och gör det möjligt för användare att komma igång med 5G lokalt. HMS erbjuder också ett färdigt startpaket (Starterkit) för test och utvärdering av vanliga industriella applikationer.

För innovativa användare
Wireless Router 5G är utvecklad av HMS Networks tekniksatsning »HMS Labs» och gör det möjligt för användare att testa den nya 5G-tekniken. Det är den första kommersiella industriella 5G-routern som är optimerad för privata nätverk, och som klarar CE-överensstämmelse.

Med 5G i en fabrik drar användarna nytta av ett trådlöst nätverk som passar industriella krav när det gäller kommunikationshastighet och säkerhet - i kombination med all den flexibilitet som följer med trådlöst.

Ericsson-partnerskap
Wireless Router 5G har testats utförligt med Ericssons Industry Connect 5G-lösning i fristående (SA) drift på band n78. Det gör det möjligt för användare att skapa en robust mobilanslutning i en industriell produktionsmiljö. Med stöd för 4G- och 5G-mobilteknik är det en idealisk kommunikationslösning för AGV:er (automated guided vehicles) och andra industriella maskiner.

Startpaket tillgängligt
HMS erbjuder också ett startpaket (Starterkit) som är perfekt för utvärdering av 5G och för att komma igång med ett nätverk med Ericsson Industry Connect.

Starterpaketet innehåller 5G-routern och två industriella IO-Link-sensorer som skickar data över 5G-nätverket. Detta gör det möjligt för användare att prova 5G i sina egna anläggningar utan att behöva sätta igång med egna applikationer från grunden.

Data från sensorerna kan nås med Modbus TCP- och MQTT-protokoll samt i JSON-format. Det finns också en webbaserad demo som visar sensordata över 5G-nätverket i en vanlig webbläsare.

“Vi är stolta över att alltid ligga i teknikens framkant, och den här första kommersiellt tillgängliga Industrial 5G-routern är ytterligare ett bevis på det”, säger Dr. Jens Jakobsen, Development Manager på HMS Labs. “Wireless Router 5G och 5G Starterkit med IO-Link-sensorer gör det möjligt för användare att enkelt komma igång med 5G i en industriell miljö och använda sig av en teknik som utan tvekan kommer att vara mycket fördelaktig för industrin.”

Tillgäng från HMS Labs
Initialt är routern endast tillgänglig för användare av Industry Connect-systemet från Ericsson. Utveckling och kvalificering av flera andra infrastrukturleverantörer och teleoperatörer pågår.

Video
 


HMS Networks lanserar världens första industriella 5G-router och startpaket


Mer information på: https://www.hms-networks.com/technologies/5G/5G-solutions-starterkits

Bilder


HMS Networks lanserar världens första industriella 5G-router och startpaket
Wireless Router 5G från HMS.




HMS Networks lanserar världens första industriella 5G-router och startpaket


HMS Networks lanserar världens första industriella 5G-router och startpaket
5G Starterkit med IO-Link-sensorer kommer i en behändig väska och innehåller Wireless Router 5G och två sensorer för att mäta avstånd och signalstyrka.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare