www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks och Red Lion Controls går samman för ett starkare erbjudande inom industriell ICT (Information & Communication Technology)

HMS Networks har slutfört förvärvet av Red Lion Controls från Spectris Group Holdings Limited. De två företagen är nu formellt en enhet och kan börja arbeta tillsammans på gemensamma marknadsstrategier och produkterbjudanden.

HMS Networks och Red Lion Controls går samman för ett starkare erbjudande inom industriell ICT (Information & Communication Technology)

HMS NetwStaffan Dahlström, VD för HMS Networks på Red Lion-kontoret i York, PA.

örvärvet, som först meddelades den 11 december 2023, har nu godkänts av myndigheterna i USA.

Det innebär att HMS Networks nu har 1200 anställda i 18 länder. De flesta anställda är stationerade i USA (300), Sverige (300) och Tyskland (200).

VAD MAN KAN FÖRVÄNTA SIG
För HMS- och Red Lion-kunder kommer det inte att ske några inledande ändringar. HMS och Red Lions företagsnamn förblir oförändrade och produktvarumärken kommer att marknadsföras och säljas som tidigare genom samma kanaler. Produktion och frakt hanteras från HMS respektive Red Lion-enheter. Kontaktuppgifter och e-postadresser finns kvar, med undantag för Indien där Red Lions personal kommer att få en hms-networks.com-adress.

SYNERGIER FRAMÖVER
Framöver kommer sammanslagningen av de två företagen att ge många synergier, särskilt som den breddar den amerikanska marknaden för HMS och den europeiska marknaden för Red Lion.

Den största andelen av Red Lions försäljning kommer från Nordamerika, genom ett välutvecklat distributörsnätverk som HMS kommer att kunna använda för att driva försäljningen av HMS gateway- och fjärråtkomsterbjudande. Med cirka 60 procent av sin försäljning på de stora automationsmarknaderna i Europa kommer HMS att kunna korssälja utvalda delar av Red Lion-erbjudandet i Europa.

-Vi är mycket glada över att välkomna alla nya medarbetare och kunder till Red Lion till HMS Networks-familjen, vilket öppnar ett nytt spännande kapitel i vår resa. När vi nu tillsammans inleder integrationsprocessen ser vi fram emot att dra nytta av våra kombinerade styrkor, gemensamma värderingar och vårt engagemang för att leverera exceptionellt kundvärde. Under de närmast kommande kvartalen kommer vårt fokus ligga på att säkerställa en bra integration och att aktivt söka synergier mellan våra företag. Tillsammans ser vi fram emot att accelerera vår position på den nordamerikanska marknaden, säger Staffan Dahlström, VD för HMS.
 

Mer information kommer i takt med att integrationsarbetet fortskrider.
www.hms-networks.com
www.redlion.net

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare