www.tillverkning-sverige.com
Konecranes News

Konecranes vinner beställning på fem hybriddrivna RTG-kranar från Norfolk Southern i USA

Norfolk Southern Corporation har beställt fem hybriddrivna Konecranes RTG-kranar. Två av kranarna går till intermodalterminalen Landers Yard i Chicago och tre till intermodalterminalen Inman Yard i Atlanta. Beställningen bokades i december 2020 och kranarna kommer att levereras i december 2021.

De fem hybriddrivna RTG-kranarna används på järnvägsspår och är väldigt ekoeffektiva tack vare sin hybriddrift. Konecranes hybriddrivna RTG-kranar blir alltmer populära i USA. Ett antal större containerterminaler använder dem och är mycket nöjda.

De två RTG-kranar som levereras till Landers Yard kommer att användas för att stapla containrar en över tre vid två järnvägsspår och en lastbilsfil. De tre kranarna hos Inman Yard kommer att stapla containrar en över tre, vid ett järnvägsspår och två lastbilsfiler.

Konecranes hybriddrivna RTG-kranar drivs med elkraft från batteriet och dieselgeneratorn. I normal drift används endast elkraften från batteriet. Vid hård belastning används batteriet och dieselgeneratorn parallellt. Energi från bromsningar sparas och används för att ladda batteriet. Alla de fem hybriddrivna RTG-kranarna är utrustade med Konecranes smarta automatiserade styrning, vilket håller kranen på en förprogrammerad rak bana, vilket underlättar förarens jobb.

Kontraktet är en del av ”Ecolifting”, dvs. Konecranes vision för att minimera fotavtrycket och förbättra handavtrycket för utrustning hos containerterminaler. Vi kommer fortsätta göra mera med mindre genom bland annat miljöoptimerad dieseldrift, hybridvarianter och fullt eldrivna modeller.

Norfolk Southerns historia sträcker sig över nästan två århundraden, till den tid då järnvägarna först infördes i USA. Företaget är Konecranes kund sedan 2020.

www.konecranes.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare