www.tillverkning-sverige.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

KIA Motors använder ProSoft Technologys trådlösa lösning för att övervaka traverser.

Kranunderhåll "förenklas" på KIA Motors anläggning med ProSoft Technologys trådlösa lösning.

KIA Motors använder ProSoft Technologys trådlösa lösning för att övervaka traverser.
Smidig och lyxig är två ord som kan användas för att beskriva den nya 2013 SUV Kia Sportage. Kia cee´d, å andra sidan, kan bäst beskrivas som sportig men ekonomisk, med dieselmodeller som når mer än 60 MPG (mindre än 0,4 liter/mil) i bränsleekonomi.

Men innan någon av dessa nya, blanka, splitternya bilar dyker upp hos bilåterförsäljaren så har bilarna, precis som alla bilar ute på vägarna, gått igenom en rad processer i sin ursprungsfabrik.

Kia Motors fabrik i Slovakien, som tillverkar Kia cee´d, Kia Venga och Sportage, har beslutat att installera industriella trådlösa lösningar i sin karosseripressverksamhet för att ytterligare förbättra säkerheten vid anläggningen för de anställda. Traverskranar överför pressverktyg till presslinjerna. Det är här som dörrar, skärmar och huvar produceras.

»Det var nödvändigt att ansluta traverserna till ett nätverk för att kunna komma åt PLC (programmerbar styrenhet) från valfri underhållsdator i Auto Press-verkstan, » säger Tomas Potocar, ingenjör hos KIA Motors.

Syftet med projektet var att kommunicera från underhållsrummet till Allen-Bradley ControlLogix-styrenheterna.

Innan fabriken valde ProSoft Technologys 802.11n industriradiosystem var underhåll på traverser en mödosam process.

"Traverserna var separata enheter utan någon koppling till de datorer som används av underhållsavdelningen", säger Tomas Potocar.

På grund av detta var teknikerna tvungna att klättra upp 14 meter på trappor eller en stege för att komma åt kranens styrenhet och ansluta den direkt till en processor för diagnostik.

"Endast om kranen var i "ursprungsläge" nära stegen kunde underhållskillen komma åt dess kabinett i 10 minuter. Nu är det möjligt att få tillgång från underhållsrummet omedelbart", säger Josef Nekvinda, ingenjör på Rockwell Automation. Kranarna kan nu nås från underhållsdatorn i alla lägen tack vare ProSoft Technologys trådlösa lösning. Detta resulterar i mycket mindre stilleståndstid.

Med ProSoft Technologys trådlösa lösning finns en 802.11n radio på samtliga fem kranar och en radio i underhållsrummet.

Tomas Potocar och hans team var på Rockwell Automation University i Podbanske, Slovakien, där de hörde en ProSoft Technology–presentation.

"Strax efter att ha hört den här presentationen började en diskussion om Kia Motors behov", säger Tomas Potocar. Genom att välja ProSoft Technologys trådlösa lösningar ville KIA Motors se till att det fanns en konstant, tillförlitlig anslutning mellan PLC och underhålldatorns antenn.

"Jag hade redan fått all nödvändig information och jag fann att ProSoft Technology visste vilka verktyg vi behövde», säger Tomas Potocar. »Installationen var ganska enkel".

Det tog mycket mindre tid att implementera en trådlös lösning än att genomföra en eventuell trådbunden lösning.

KIA Motors är nöjd med lösningen. »Den hjälper oss att diagnostisera traverser och övervaka signaler under produktionen från en säker plats.»

ProSoft Technology 802.11n Industrial Hotspot-serien erbjuder mycket tillförlitliga trådlösa nätverk hos KIA Motors. Radioenheterna är optimerade för tuffa industriella krav och enkel användning. Vidare stöder de IEEE 802.11n-standarden och MIMO-teknologi (Multiple Input, Multiple Output), som är avgörande vid industrianläggningar. Funktionerna hos dessa radiosystem omfattar hög överföringshastighet, certifieringar för farliga miljöer (UL klass I Div 2, ATEX zon 2), utökad driftstemperatur, hög tålighet för vibrationer/stötar, DIN-skenamontering, PoE (Power over Ethernet)...

För mer information besök vår hemsida www.prosoft-technology.com

Bild 1: Bilder av Kia Sportage och Kia Sportwagon
KIA Motors använder ProSoft Technologys trådlösa lösning för att övervaka traverser.
Bilder på KIA cee´d och KIA cee´d GT
KIA Motors använder ProSoft Technologys trådlösa lösning för att övervaka traverser.
KIA Motors använder ProSoft Technologys trådlösa lösning för att övervaka traverser.
KIA Motors använder ProSoft Technologys trådlösa lösning för att övervaka traverser.
Bilder på traverskranar och skåp.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare