www.tillverkning-sverige.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Bli grön: Pressmeddelande - från Prosoft Technology - av Victor Garcia

ProSoft Technology Compact Module används för solcellsanläggningar

Bli grön: Pressmeddelande - från Prosoft Technology - av Victor Garcia
Läs fler framgångshistorier på: http://psft.com/A2D

Oavsett om det är elektriska lyxbilar eller programmerbara automatiserade termostater som man kan styra via sin smartphone, så talas det mycket om att bli mer grön senaste tiden. I takt med att fler områden i världen blir mer intresserade av den globala uppvärmningen, kommer vi att höra mer och mer om grön energi de kommande åren.

Med farhågor om den globala uppvärmningen går många områden i världen mot förnybar energi, inklusive vindkraft och solenergi. Detta gäller särskilt i Europa, där EU har uppdragit åt alla medlemsländer att ha 20 procent av energiproduktionen genom förnybara energikällor före år 2020.
På grund av det geografiska läget har de flesta av de slovakiska energidistrikten beslutat att använda solcellsanläggningar för att uppnå sina 20-procentsmål.

InForm Technologies i Slovakien är ett av företagen som har till uppgift att möta uppdraget från EU. IFT, som grundades 2005, har genomgått en certifieringsprocess som gör det möjligt att samarbeta med det nationella elnätsföretaget. Det, och andra energisystemintegratörer i Slovakien, har installerat ungefär 500 kraftverk i hela landet.

Det centrala målet för IFT vid budgivning på en viss 1 MW-solenergianläggning är att prisa ut konkurrensen samtidigt som man levererar data säkert och tillförlitligt.

”Målet var att ha en kostnadseffektiv lösning för att slå konkurrenterna. Rockwell Automation-system kombinerat med ProSoft Technology-kort var cirka 30 procent mer kostnadseffektivt än den närmaste konkurrentens lösning. ProSoft Technologys anslutningslösning valdes inte bara för sin kostnadseffektivitet, utan även för sin exklusivitet. Det är den enda anslutningslösning för IEC 60870-5-101-protokollet som fungerar med en Rockwell Automation PLC”, säger Jozef Lezo, IFT:s VD.

Jozef Lezo fick kontakt med ProSoft Technology genom sin lokala Rockwell Automation-distributör, Control Tech Slovakia. Control Tech föreslog en Allen-Bradley® CompactLogixTM PLC och en PROSOFT MVI69-101s-modul.

IFT använde ett CompactLogix 1500 med ProSoft-kortet som en RTU (Remote Terminal Unit) för att styra solcellsprocessen. PLC samlar in data från effektvakter och kontrollerar samtidigt effektreläer. De typer av data som övervakas är ström, spänning, nätverksstatus, switchstatus och mängden energi som produceras av solcellspanelerna. Alla dessa data skickas med IEC 60870-5-101-protokollet till bolagets elnätssystem med ProSoft Technologys MVI69-101S-kort och ett separat cellulärt GSM-modem.

Solcellsanläggningen är helautomatisk och självständig. Den kräver ingen underhållspersonal.

IFT kunde installera ett system för att få fram data tillförlitligt, samtidigt som det är kostnadseffektivt. Detta system kan nu återinstalleras på andra håll i landet, om det skulle behövas. Förutom att vara kostnadseffektivt är det nya systemet också flexibelt. Ytterligare funktioner, såsom solspårning, kan läggas till i framtiden.

Kraftnätet är lite grönare nu i Slovakien tack vare detta och många av de andra förnybara energianläggningar som installerats av IFT. "Slovakien har nu 20 procent av sin energi från förnybara resurser", säger Jozef Lezo. Detta uppfyller EU: s mandat flera år I förväg.

IFT är främst inriktat på projekt inom området elektroenergi, inklusive transformatorer, elektriska skydd och styrsystem. Företaget är starkt engagerat i förnybar energi och stoppar inte med bara kraftverk. Företaget arbetar med begreppet elektromobilitet och är distributör och integratör av laddstationer för elbilar. Företaget använder också en egen flotta av elektriska bilar.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare