www.tillverkning-sverige.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Clever användarcase: Pressmeddelande - från HQ - av Danetta Bramhall

Krymper etiketter på fem flaskor i sekunden

Clever användarcase: Pressmeddelande - från HQ - av Danetta Bramhall
För mer information om ProSofts lösningar, gå till http://psft.com/A5U

I Altavilla Vicentina, Italien, används en Clever Sleever-maskin för att placera och krympa dekorativa hylsetiketter på flaskor med en hastighet av 18000 stycken per timme. Det är fem stycken per sekund. Med den hastigheten inser man vilken förlust ett driftstopp skulle orsaka som t.ex. att ersätta en skadad eller trasig släpring. Det var problematiken som Clever Machines stod inför.

Clever erbjuder ett brett utbud av krympfoliemaskiner och krymptunnelapplikatorer. Dessa maskiner kan utföra alla typer av krymptillämpningar som krävs av kunden, vid olika produktionshastigheter, inklusive linjära och roterande maskiner som är lämpliga att använda vid fullständiga och partiella hylsetiketter och säkerhetstätningar. Dessa maskiner kan hittas i många olika förpackningstillämpningar som vid mat och dryck, kosmetika och läkemedel.
"Genom ständig teknisk forskning, i samarbete med våra kunder, är vi beslutna att finna lösningar på våra kunders behov", säger Tagliaferro Silverio, ägare av Clever Machines.

Så när en kund kom till dem med behovet av att minska driftstopp på deras Sleever Machine på grund av tidskrävande syssla med att underhålla släpringar, kontaktade Clever företaget Rockwell Automation. Rockwell föreslog att de använder ProSoft Technologys 802.11n Fast Roaming Industrial Hotspot- radioenheter med 5 GHz strålande kabel som antenn. 802.11n Fast Roaming Hotspot stöder Access Point-, Repeater-, Bridging- och Client-lägen och levererar snabb datahastighet med 300 Mbps.

"Fast Roaming-funktionen i denna radio bibehåller sömlösa, höghastighetsanslutningar som är särskilt väl lämpade för system som Clevers Sleever Machine", säger Andrea Mazzucchelli, Regional Sales Manager för ProSoft Technology.

"Det var den utmärkta datapaket-per-sekund-prestanda och den stabila kommunikationen vi önskade", säger Andrea Parlato, Electrical Division Technical Manager för Clever.

Clever användarcase: Pressmeddelande - från HQ - av Danetta Bramhall

Ett CompactLogixTM L36 med Point I/O kommunicerar via ProSoft Technologys radioenheter, vilket ger snabba och tillförlitliga data från systemet som applicerar etiketten och krympförsluter dem på flaskorna.

De radio-strålande kablarna ersätter i huvudsak släpringarna, vilket praktiskt taget eliminerar dyra driftstopp i samband med deras underhåll. En radio-strålande kabel är en lång, flexibel antenn med slitsar för att utstråla RF-signaler som kan installeras runt hörn, längs monorail-system och genom tunnlar för att förmedla trådlösa datasignaler i situationer som är svåra eller omöjliga för traditionella antenner. Eftersom den strålande kabelantennen kan monteras mycket nära stället där signalen tas emot, isolerar antennen den trådlösa signalen från att gå till andra maskiner som kan finnas på fabriksgolvet. Kabelantennen finns i olika längder för att tillgodose behoven hos de flesta tillämpningar.

"De strålande kabelantennerna har testats specifikt för att arbeta med 802.11n radioenheter," säger Mazzucchelli. "Vilket gör detta till en beprövad lösning i stället för de underhållsdyra släpringarna."

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare