www.tillverkning-sverige.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

ProSoft Technology släpper sin nya gatewayserie för Ethernet till seriell kommunikation

Dessa gateways (nätbryggor) utgör en kraftfull, robust och kostnadseffektiv lösning för anslutning av enheter på olika nätverk.

ProSoft Technology släpper sin nya gatewayserie för Ethernet till seriell kommunikation

ProSoft Technologys nya PLX30-linje med gateways är kraftfulla moduler utformade med både klient- samt serverstöd vilket möjliggör enkel kommunikation mellan EtherNet/IP, Modbus Serial, Modbus TCP/IP, ASCII-enheter och Siemens Industrial Ethernet. Denna lösning är kostnadseffektiv tack vare sin modulära design och användningen av den senaste teknikens komponenter.

 De sex första lanserade gatewaylösningarna omfattar:
- EtherNet/IP till Modbus TCP/IP
- EtherNet/IP till Modbus Serial, 1 & 4 portar
- Modbus TCP/IP till Modbus Serial, 1 & 4 portar
- EtherNet/IP till Siemens Industrial Ethernet
- EtherNet/IP till ASCII, 1 & 4 portar
- Modbus TCP/IP till Siemens Industrial Ethernet

Modulen är en fristående DIN-skenamonterad protokollgateway som har en Ethernet-port och upp till fyra isolerade seriella portar. Varje seriell port har en 2500Vrms portsignalsisolering och är individuellt konfigurerbar för att tillhandahålla en flexibel värd- eller enhetsbaserad gränssnittslösning.

PLX30-gateways är konstruerade för användning i industriell miljö och levereras med ett brett effektområde (10Vdc-36VDC) och ett utökat temperaturområde (-25 ° C till 70 ° C), och har godkännanden och certifieringar med CE-märkning, UL / cUL klass I Div II, ATEX Zon 2, och CB-säkerhet.

Vår nya serie gateways stöder flera I/O-anslutningar till Ethernet/IP-aktiverade programmerbara automationsstyrsystem vilket ger realtidsöverföring av upp till 4000 ord av data mellan olika enheter såsom HMI:er (Human-Machine Interface), SCADA-system (Supervisory Control and Data Acquisition), kraftövervakare samt flödesdatorer.

Dessa moduler är kompatibla med ODVA EtherNet/IP-specifikationen och drar nytta av ProSoft Technologys 20-åriga erfarenhet av MODBUS-miljön.

En annan fördel: ett SD-kort för lagring av konfigurationsfiler finns som tillval och kan överföras till en annan gateway för att minska stopptiden i händelse av en katastrof.

Alla nödvändiga kablar som krävs för kommunikation tillhandahålls med PLX30-gateways.

Och en utbildningsvideo med konfigurationsanvisningar steg-för-steg finns tillgänglig online på www.prosoft-technology.com/PLX30

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare