www.tillverkning-sverige.com
CIAT

Första beställningen för CIAT:s Coadis Line i Storbritannien

Colindale polisstation i Västra London renoveras under MPS (Metropolitan Police Service) Custody Improvement Programme, och CIAT:s moderna Coadis Line komfortenheter har valts för att uppfylla den nya facilitetens värme- och kylbehov. Coadis Line minskar energiförbrukningen, förbättrar luftkvaliteten och anpassas enkelt till alla installationskonfigurationer.

Första beställningen för CIAT:s Coadis Line i Storbritannien
Colindale polisstation


Som del av ett omfattande moderniserings och upprustningsprogram har MPS beslutat att göra häktena så säkra, effektiva och ändamålsenliga som möjligt. Detta innebär bl.a. större våningar med fler celler, intervjurum och andra faciliteter. Huvudsyftet med renoveringsarbetena vid Colindale är att få häktena att drivas effektivare.

CIAT gavs möjligheten att ge en offert på projektet genom det progressiva företaget Solarvent Ltd.

Solarvent Ltd är ett brittiskt företag som levererar högpresterande kvalitetsprodukter inom värme-, ventilations- och luftkonditioneringsteknik, inklusive FCU:er, och har byggt upp starka relationer med marknadsledande klienter, som Wates Construction Ltd.

Solarvent kände till CIAT:s potential att leverera högpresterande, prisvärda kvalitetsprodukter tillsammans med god support och teknisk uppbackning.

De har också blivit så nöjda med vad CIAT presterat under projektets gång, att CIAT:s affärsrelationer har vidgats ytterligare med Solarvent inom både Storbritannien och som del av Solarvents mellanösternaktiviteter i Qatar.

CIAT:s Coadis Line valdes inom ramverket för moderniseringsprocessen vid Collindale tack vare sin utmärkta kvalitet, både vad gäller design och prestanda. Coadis Line integrerar en modern och estetiskt tilltalande ventilationspanel med Coandas effektdiffusion, och är utrustad med en energisnål motor med hög energieffektivitet som minskar energiförbrukningen med upp till 85 %. Dessutom säkrar CIAT:s unika »Epure»-teknik de inneboendes hälsa, och garanterar utmärkt luftkvalitet inomhus tack vare ett högkvalitets filtreringssystem, som klarar att minska koncentrationsnivåer på PM 2,5, för partiklar som svävar i luften, till under det tröskelvärde som rekommenderas av WHO (10 µg/m³).

CIAT har skapat Flexiway-konceptet för att kunna användas i alla typer av utrymmen. Med sin modulära karakteristik och framtida utveckling, är Coadis Line den ideala produkten för att passa på öppna ytor och i avdelade utrymmen. Coadis Lines enkelspalts, en- eller fyrvägs diffusionssystem på en enda typ av ramkonstruktion gör att systemet kan installeras både på avdelade eller öppna kontor. "Envägs"-versionen har utformats för avdelade utrymmen som täcker 10 till 20 kvadratmeter, där varje enhet placeras intill väggen.

Även om en annan konkurrent ursprungligen omnämndes av MPS, erbjöd CIAT en bättre teknisk lösning och till ett mer konkurrenskraftigt pris. Utöver sina innovativa Flexiway- och Epure-funktioner, är Coadis Line en lättviktsdesign som är idealisk för enkel hantering på plats. Dess ABS-konstruktion, återanvändningsbarhet (87 %) och avsaknaden av kondensatpump, viket innebär enklare utvändiga kontroller, ger Coadis Line ett försprång över konkurrerande produkter. Efter att ha utvärderat dessa fördelar var valet klart, och CIAT:s Coadis Line godkändes för projektet.

De 140 enheterna kommer att installeras vid Collindale av Solarvent Ltd för Wates Building Services.

Första beställningen för CIAT:s Coadis Line i Storbritannien

Coadis Line komfortenhet
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare