www.tillverkning-sverige.com
CIAT

CIAT utför hela installationen av lufthantering för det nya nationalbiblioteket i Uzbekistan

Kontraktet, som uppgår till över 1,5 miljoner Euro, är ett betydelsefullt arbete eftersom detta är den största byggnaden som konstruerats i Centralasien under 2011. Hela installationen, från kylaggregat till komfortenheter, inklusive teknisk assistans, levererades av CIAT.

CIAT utför hela installationen av lufthantering för det nya nationalbiblioteket i Uzbekistan
Nationalbiblioteket i Uzbekistan är landets största bibliotek. Det rymmer över 3,5 miljoner tryckta verk, inklusive 200 000 kopior av dokument daterade mellan 1400-talet och 1800-talet. 500 000 personer använder sig av biblioteket varje år. En ny byggnad, med en yta på 38 000 m2, invigdes 2011 och omfattar läsrum, förvaringsutrymmen, ett konferenscenter med sittplatser för 960 personer samt ett bokmuseum. Förvaringsutrymmena för böcker håller en konstant temperatur på 18°C.

Det tog endast 6 månader att slutföra konstruktionsarbetet för den nya byggnaden, beställa all utrustning för färdigställandet (luftkonditionering, hissar, glassättning osv.) samt att installera den.

CIAT-gruppen utförde hela installationen av lufthantering och utrustade byggnaden med 18 st. Airtech luftbehandlingsenheter, 28 st. Expair precisionskylaggregat, 4 st. Powerciat LXH vätskekylaggregat (endast kylande versioner med högtryckshydraulik), 3 st. ITEX plattvärmeväxlare och 2 st. varmvattenbehållare. En av de stora svårigheterna var att leverera kylaggregat som kunde installeras på taket samt monteras och demonteras på plats.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare