www.tillverkning-sverige.com
CIAT

CIATCooler: CIAT:s nya serie av luft-/vatten vätskekylaggregat för inomhusinstallation

CIATCooler, den nya serien av luft-/vatten reversibla vätskekylaggregat för inomhusinstallation finns i tio modeller, som täcker kyleffekter från 18 till 75 kW och värmeeffekter från 22 till 85 kW. Finns i standard- eller HEE-versioner (High Energy Efficiency). Serien är lämplig både för nybyggnads- och ombyggnadsprojekt. CIATCooler är certifierad av Eurovent och innehåller den allra senaste tekniken, som placerar den i topp i energiklasstabellen med en energieffektivitetskvot (EER) på upp till 2,8 i klass A. I värmedrift är 80 % av modellerna klass A.

CIATCooler: CIAT:s nya serie av luft-/vatten vätskekylaggregat för inomhusinstallation
Utformningen av CIATCooler är identisk för alla modeller, vilket ger förenklad installation. Den finns i fyra versioner för att täcka behoven inom de olika tillämpningssektorerna (kontor, sjukhus, hotell, detaljhandel och administration): LP-serien är endast för kyldrift, LPC-serien kombinerar kyldrift med en hydraulmodul, med eller utan bufferttank, ILP-serien är reversibel, och ILPC-versionen är reversibel och har en hydraulmodul med eller utan bufferttank. För speciella behov kan två CIATCooler installeras parallellt, vilket ger en effekt på upp till 170 kW i master-slave-läge.

Stor vikt har lagts vid att minska de löpande kostnaderna samt optimera CIATCoolers energieffektivitet. Kylsystemet använder det miljövänliga köldmediumet R410A, vilket garanterar utmärkt prestanda. I CIATCooler sitter den senaste generationens scrollkompressorer samt en ny värmeväxlare med lödplåtar, som innebär att det går åt mindre mängd köldmedium. Dessutom har energieffektiviteten förbättrats tack vare användningen av centrifugalfläktar, vilket möjliggör tryckvärden på 7 till 35 mmVp över hela intervallet (oberoende av luftflödets riktning), och en högeffektiv elmotor av klass IE2 som uppfyller standarden IEC 60034-30.

Resultatet är en förbättring av prestandan från 13 till 19 % jämfört med tidigare modeller.

HEE-versionen, som utrustats med en kammarfläkt som drivs av en motor med variabelt varvtal, erbjuder ännu bättre prestanda och når upp till energiklass A för alla modeller.

Connect2-styrsystemet
Connect2-styrsystemet finns för hela CIATCooler-serien, och på flera språk. Styrsystemet är ergonomiskt och kommunicerande och har flera självanpassande funktioner.

De mindre modellerna i serien är som standard utrustade med µchiller2-styrenhet och µC²-bildskärm.

Enkel installation och underhåll
Installationskostnaderna är långt ifrån försumbara i den totala investeringen för utrustningen. CIATCooler har utformats så att den är lätt att installera: anslutningarna för inlopp/utlopp har placerats överst på enheten, vilket gör det möjligt att installera i enlighet med golvbegränsningar. Inblåsnings- och utblåsningskanalerna kan antingen konfigureras på baksidan eller vertikalt. Med ett tillgängligt tryck från 7 till 35 mmVp kan valet av motorremskivor optimeras. Med en bredd på 860 mm kan slutligen alla modeller i CIATCooler-serien enkelt manövreras genom dörröppningar, vilket gör dem speciellt lämpliga för ombyggnadsinstallationer.

Flera alternativ finns för att möta kundernas behov och anpassa till installationsförhållanden, oavsett om detta gäller en förenkling av installationen och att göra den mer säker, återvinna energi, övervinna särskilda klimatbegränsningar eller förbättra komforten.

CIATCooler: CIAT:s nya serie av luft-/vatten vätskekylaggregat för inomhusinstallation

Micro Chiller2-styrenhet DIN HR

CIATCooler: CIAT:s nya serie av luft-/vatten vätskekylaggregat för inomhusinstallation

Connect2-styrenhet HR

 
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare