www.tillverkning-sverige.com
Konecranes News

KONECRANES GOLIATH STEGAR IN I FRANKRIKE

Konecranes och skeppsvarvet Chantiers de l’Atlantique i St. Nazaire i Frankrike har undertecknat ett kontrakt om leverans av en Konecranes Goliath portalkran. Den kommer att hantera stora fartygsblock och paneler över torrdockan och spela en viktig roll i fartygsbyggandet på flervåningsskeppsvarvet. Beställningen bokades under fjärde kvartalet 2019.

KONECRANES GOLIATH STEGAR IN I FRANKRIKE

”Vi är glada över att ha fått denna beställning från Chantiers de l’Atlantique, som är ett av världens största skeppsvarv. När Goliath-kranen tas i bruk kommer den att tillförlitligt och med hög precision sköta alla de tunga lyft som Chantiers behöver. Vi är stolta över att Konecranes får hjälpa Chantiers att bygga vackra, ultramoderna fartyg under många års tid”, säger Lasse Merenheimo, Konecranes direktör för varvskranar.

Konecranes Goliath-kran kommer att levereras som ett samarbete mellan parterna. Den kommer i sin helhet att tillverkas i Europa av Konecranes. Montering och resning av kranen på plats kommer att göras i samarbete mellan skeppsvarvet och Konecranes. Resningsarbetet kommer att påbörjas sommaren 2021 och kranen ska enligt planerna tas i bruk under våren 2022. Den kommer att ha en lyftkapacitet på 1 050 ton, spårvidd på 130 meter och en höjd på 81 meter under huvudbalken.

”Denna beställning med Konecranes är del av en ambitiös investeringsplan för Chantiers de l’Atlantiques. Den nya Goliath-kranen, som är tio meter högre än varvets andra portalkranen, gör det möjligt för oss att lyfta och installera alla överbyggnader för de stora fartyg som vi bygger de kommande åren”, säger Bertrand Paquet, inköpsdirektör på Chantiers de l’Atlantique.

Chantiers de l’Atlantique har en lång och framstående historia som sträcker sig 150 år bakåt i tiden. Skeppsvarvet är känt för sin expertis och hantverksskicklighet när det gäller att bygga stora kryssnings- och flottfartyg. Skeppsvarvet håller för närvarande på att bygga en serie innovativa kryssningsfartyg, däribland ”Oasis Class”- och ”Edge Class”-fartyg för Royal Caribbean Line och Meraviglia-fartyg för MSC Cruises. Detta efter bygget av Queen Mary 2 för Cunard, och ännu bak i tiden legendariska SS Normandie, som trädde i tjänst 1935.

www.konecranes.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare