www.tillverkning-sverige.com
INTERROLL

Interroll presenterar ny högpresterande crossbeltsorter

Sant'Antonino, Schweiz, 12 mars 2020. Snabbare, mer flexibel och ännu tystare: Med den globala lanseringen av den nya High-Performance Crossbelt Sorter MX 025H Crossbelt Sorter (HPCS), utökar Interroll sin innovativa portfölj av automatiska sorteringslösningar för att inkludera ett nytt högpresterande system som kan hantera upp till 20 000 transporterade varor per timme. Den nya lösningen gör det också möjligt att sortera mycket tyngre och större varor. Som ett resultat kan även de mest krävande användarna dra fördel av prestandan och tillgängligheten som erbjuds av en mekaniskt driven horisontell crossbeltsorter från Interroll.Den nya High-Performance Crossbelt Sorter MX 025H erbjuder högre transporthastighet på upp till 2,5 m/s (8,2 ft/s) jämfört med 1,8 m/s (5,9 ft/s) för nuvarande Interroll Crossbelt Sorter ST 6160. Den nya sorteraren möjliggör således hastigheter på upp till 20 000 transporterade varor per timme. Samtidigt kan High-Performance Crossbelt Sorter MX 025H transportera varor som väger upp till 50 kg. Dessutom har transportbanornas bredd ökats med imponerande 50 procent. Det innebär enorma flexibilitetsvinster vid sortering av varor med olika dimensioner.

Underhållet för HPCS är extremt enkelt och billigt. Detta beror på flera orsaker. Först och främst har drivkedjan ersatts med ett gummibälte. Detta betyder att det inte finns något behov av smörjning. För det andra är det nu mycket lättare och snabbare att byta ut bältet. Emellertid tyder omfattande tester på att detta inte kommer att behöva ske under många år, inte ens vid 24/7-operationer. Bärarna kan också bytas ut mycket snabbare, och slitdelar är också billigare; allt detta bidrar till betydligt lägre underhållskostnader - cirka 50 % lägre än med en konventionell crossbeltsorter.

Tack vare det mekaniska drivkonceptet arbetar sorteraren extremt tyst - under 67 dB (A) - även med högsta genomströmningshastighet. Förutom omfattande belastnings- och uthållighetstester i det interna testcentret har den nya sorteraren redan använts i nästan ett år på utvalda kundanläggningar. Den nya produkten kommer att presenteras för marknaden på MODEX 2020, 9-12 mars, i Atlanta, Georgia (USA).

Över 400 automatiska Interroll-sorterare används redan över hela världen
"Med vår satsning på ledande högpresterande sortering kan systemintegratörer nu erbjuda användarna ett innovativt och samtidigt beprövat teknikprogram," förklarar Jens Strüwing, Executive Vice President och Head of Products & Technology på Interroll. "Vårt unika, mekaniska drivkoncept gör det möjligt för oss att bearbeta ett ökande och storleksmässigt varierande antal av varor enligt efterfrågan - med högsta tillförlitlighet och ekonomiska fördelar som är oöverträffat på världsmarknaden."

Ett viktigt skäl till denna globala framgång är den grundläggande mekaniska principen för Interrolls sorteringsplattform. I dag används mer än 400 sorterare världen över av branschledare som Amazon, DHL, FedEx, UPS, Hugo Boss, Inditex (ZARA), Zalando, Swiss Post, Austrian Post och China Post. Till skillnad från konkurrerande produkter har antalet elektroniska komponenter i dessa sorterare hållits så lågt som möjligt. Den unika designprincipen garanterar maximal tillgänglighet, mycket lång livslängd, lägsta driftskostnader samt kort ROI.

Energibesparingar på upp till 50 procent
Interroll crossbeltsorter fungerar enligt en direktdrivprincip, i vilken drivenheterna kan placeras flexibelt. Hela drivsystemet erbjuder energieffektivitet på över 85 procent. Det är redundant utformat så att om en drivenhet havererar fortsätter sorteringen utan avbrott. Jämfört med elektriska sorteringssystem som drivs med traditionella linjära motorer kan energibesparingar på upp till 50 procent nås. I hjärtat av sorteraren finns crossbeltbärarna med patenterade mekaniska drivenheter. Den modulära sorteringsplattformen innehåller också innovativa inmatningstransportörer och terminaler som kan anpassas för att tillgodose varje användares behov.
 Interroll presenterar ny högpresterande crossbeltsorter
Interroll presenterar ny högpresterande crossbeltsorter


Interroll presenterar ny högpresterande crossbeltsorter
Interroll presenterar ny högpresterande crossbeltsorter
Bild uppe till vänster: Interrolls nya High-Performance Crossbelt Sorter kan hantera upp till 20 000 transporterade varor per timme.
Bild uppe till höger: Bärarnas bredd ökades med imponerande 50 procent. Det innebär enorma flexibilitetsvinster vid sortering av varor med olika dimensioner.
Bild längst ner till vänster: Terminalerna kan anpassas efter varje användares behov.
Bild längst ner till höger: Den modulära sorteringsplattformen innehåller också innovativa inmatningstransportörer.


Kontakt
Martin Regnet
Global PR Manager
Via Gorelle 3 │ 6592 Sant'Antonino │ Switzerland
+41 91 850 25 21
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.interroll.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare