www.tillverkning-sverige.com
CIAT

NEPTUS: VERTIKAL VATTEN-LUFT VÄRMEPUMP SÄRSKILT UTFORMAD FÖR KOMMERSIELLA BYGGNADER

Neptus sortiment av värmepumpar, med vattenslinga eller i anslutning till geotermiska energikällor, kännetecknas av på marknaden högsta resultat över säsongen, med EER och COP som når 4,3. Sortimentet består av nio modeller av varierande storlek i vertikala reversibla vatten-luft värmepumpar eller kylaggregat med värmeeffekt från 28 till 198 kW och kylkapacitet från 24 till 93 kW. Dessa enheter har R-410A som köldmedium, och är speciellt utformade för uppvärmning och luftkonditionering av nya eller renoverade kommersiella byggnader.

NEPTUS: VERTIKAL VATTEN-LUFT VÄRMEPUMP SÄRSKILT UTFORMAD FÖR KOMMERSIELLA BYGGNADER

Neptus värmepumpar levererar och förvärvar energi, antingen från ett nykonstruerat/befintligt brinesystem (en sluten slinga i vilken brine cirkulerar genom en pump) eller från ett geotermiskt system i vilket vattnet återvinner den energi som finns i marken.

Neptus sortiment levererar högsta energieffektivitet med EER 11% högre än för andra enheter, och en COP som når upp till 4,3 . Den nya CIAT Plug-Fan-teknologin ökar ventilationssystemets effektivitet och minskar energiförbrukningen med upp till 30%. Detta resultat är möjligt tack vare bakåtböjda propylen-blad i fläkthjul som fortlöpande anpassar sig till tryckfallet från kanalsystem och filter för att kunna möta det önskade luftflödet. En EC (Elektronically Commutated) motorteknologi ökar betydligt effektiviteten och förlänger systemets livscykel. Direktkoppling eliminerar även användningen av remskivor och remmar, därmed blir förlusterna mindre och underhållskostnaderna begränsas.

Dessutom, vid måttliga utomhustemperaturer, ökar ett aktivt retursystem både återvinningskapacitet och effektivitet, i motsats till konventionella återvinningssystem (statiska). En specifik termodynamisk energikrets som integrerats i enheten gör så att energi återvinns ur frånluften (MRC Assembly), vilket resulterar i större energibesparingar.

Dessa nya enheter har en AVANT-styranordning som optimerar komforten för användarna. Dess huvudsakliga funktioner är vecko- och dagchemaläggning, fjärrstyrning och temperaturkontroll av tilluft och omgivande luft. Med AVANT PRO kan upp till 15 enheter kopplas samman i ett lokalt nätverk. De båda systemen, AVANT och AVANT PRO, kan även kompletteras med PlantVisorPRO2 - ett centraliserat övervakningssystem för anläggningar som resulterar i betydande besparingar i form av underhåll och driftskostnader.

För att garantera högsta möjliga kvalitet på inomhusluften, tillhandahålls hög filtreringskvalitet och ett friskluftssystem. Det finns två filtreringssteg: ett första gravimetriskt skede (G4) eller ett opacimetriskt (F6 eller F7) skede, plus ett extra opacimetriskt (från F6 till F9) skede. Sensorer övervakar graden av filtrens nedsmutsning. Ventilationssektionens paneler ger lätt tillgång till fläktar, batterier och kondensvattentråg för rengöring och underhåll. Friskluft åstadkoms genom nedkylning och inblandning av ren luft som styrs av en CO2+VOC luftkvalitetssensor. Fri-kyla är särskilt effektiv för kommersiella lokaler, och kan användas utan kostnad under ett stort antal månader året runt. Det resulterar i avsevärda besparingar eftersom energiförbrukningen minskar.

Neptus-serien är enkel att installera. De många monteringssystemen och luftflödeskonfigurationerna gör det enkelt att anpassa maskinerna till anläggningens krav.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare