www.tillverkning-sverige.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Transformatorstationer: ProSoft Technology® lanserar en ny Modbus TCP/IP till IEC 61850 Gateway

ProLinx "Modbus TCP/IP" till "IEC-61850" nätbrygga (gateway) har utformats för fjärrstyrning av understationer i eldistributionssystem. Den möjliggör kommunikation mellan intelligenta elektroniska enheter (IED:er) på den ena sidan (på ett IEC-61850-nätverk) och Schneider Electric programmerbara styrsystem (PLC:er) på den andra sidan (på ett Modbus TCP/IP-nätverk).

Transformatorstationer: ProSoft Technology® lanserar en ny Modbus TCP/IP till IEC 61850 Gateway
Konfigurationsprogramvaran (ProSoft 61850 Configuration Manager) levereras med nätbryggan. Den används för att ta fram, förbättra och hantera nätbryggans konfigurationsfiler. En omfattande diagnostik kan också fås via denna konfigurationsprogramvara för nätbryggan samt för både Modbus TCP/IP- och IEC-61850-nätverk.

Programvaruverktyget använder IED konfigurationsfiler för att importera komplexa IEC-61850 datastrukturer till styrenheten. GOOSE, rapportkontrollblock och MMS läsmeddelanden, som tillhandahålls av IED:er, skrivs till Modbus TCP/IP-server vid tillståndsändring. Genom detta behöver inte användarna utveckla kommunikationslogik eller taggstrukturer i sina PLC-projekt. I korthet skapar denna programvara "variabel"- och "funktionsblock"-filer för automatisk importering till Unity Pro-projekt för Schneider Electrics Quantum- eller M340-processorer. Alla IED dataattribut finns tillgängliga för bekväm mappning till Modbus-register. Här är några av nätbryggans huvudsakliga specifikationer:
- Importera CID- och SCD-filer.
- Dra och släpp IEC-61850 dataattribut för Modbus-mappning.
- PLC taggnamn skapas automatiskt.
- Skriv ut mappad tagglista.
- Exportera taggfil (.CSV).
- Exportera variabel- (.XSY) och funktionsblockfiler (.XFM) för användning med Unity Pro.

Nätbryggans konfigurationsfil lagras på ett industriellt SD-kort. Detta gör snabb konfiguration möjlig genom att SD-kortet snabbt kan flyttas från en nätbrygga till en annan.

Modbus TCP/IP-drivrutin tillåter flera oberoende och samtidiga Ethernet-anslutningar. Anslutningarna kan vara som klienter, servrar eller en kombination av både klienter och servrar. På IEC-sidan kan 45 IED:er styras samtidigt. Nätbryggan stöder klienttjänsten Simple Network Time Protocol (SNTP/NTP), som kan synkronisera nätbryggans tid genom periodiska uppdateringsförfrågningar till ett UTC-system (koordinerad universell tid). Användaren kan konfigurera SNTP/NTP-servern i "ProSoft 61850 Configuration Manager". Tidsupplösningen anges i millisekunder (ms).

Den nya nätbryggan kan fås med en eller två Ethernet-portar (produktbeteckningen är PLX81-MNET-61850 respektive PLX82-MNET-61850).

Som vanligt har ProSoft Technology utvecklat sin nya nätbrygga i nära samarbete med tillverkare och systemintegratörer av PLC (programmerbara styrsystem) och PAC (styrenheter för processautomation). Som ett resultat av detta följer nätbryggan standarden och dess rekommendationer, och tar hänsyn till användarens förväntningar och applikationer.

Konfigurationsprogramvaran som följer med nätbryggan har uppskattats mycket för att den gör det komplexa IEC-61850-protokollet begripligt, och får det att fungera.

Vi påminner om att ProSoft Technology är ett oberoende (familjeägt) företag, som enbart fokuserar på kommunikationer för industriell automation.

IEC-61850-protokollet används för fjärrstyrning av kompletta transformatorstationer. IEC-61850 är den internationella standard som definierar hårdvaran och kommunikationskraven för alla enheter inom transformatorstationsautomation. De standardiserade namnkonventioner som införts genom IEC-61850-standarden förbättrar kompatibiliteten mellan system som tillhandahålls av olika tillverkare eller som skapats av olika systemintegratörer.
Transformatorstationer: ProSoft Technology<sup>®</sup> lanserar en ny Modbus TCP/IP till IEC 61850 Gateway

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare