www.tillverkning-sverige.com
CIAT

Drypack: Avfuktningslösning för behandling av biogas

I Tyskland och runt om i världen har fler än 1 000 installationer med biogasavfuktning redan utrustats med CIATs system. Drypack-serien är ett optimerat resultat av CIATs samlade erfarenhet och kompetens av bearbetning av olika slags biogas upp till 6 000 Nm3 / h.

Drypack: Avfuktningslösning för behandling av biogas
CIAT genomför ett Energi- och Miljöprogram som riktar sig till alla sektorer inom avloppsvatten, avfall och
energi. Noteringar från många års erfarenhet av värme, kyla, avfuktning, återvinning och luftkvalitet – samt ett stort produktutbud som fortfarande är oslagbart – erbjuder CIAT sammanhängande och konsekventa tillvägagångssätt som visat pålitlighet. Detta återspeglas i det faktum att CIAT blivit Europas ledande aktör för biogaskonditionering.
 
Biogas har en enorm potential för besparingar inom produktion av el, värme eller biometan. Den råa gasen innehåller många föroreningar (H2S, NH3, siloxaner etc) samt en stor mängd vattenånga. Denna ånga minskar energieffektiviteten och äventyrar livslängden på återvinningssystemen, särskilt i motorer och reningsutrustningar.
 
Drypack är en effektiv avfuktningslösning - enkel att installera och underhålla - för jordbrukare,
industrianläggningar, avloppsreningsverk, vattenreningsverk etc. Drypack är mer lönsam, mer tillförlitlig,
enklare.
 
Mer lönsam, tack vare en hög nivå av avfuktning som garanterar ett effektivt motorskydd och ökar
energieffektiviteten.
 
Mer tillförlitlig, eftersom den är helt utvecklad och tillverkad av CIAT, med säkerheten hos en pålitlig
industriell process och en enda partner.
 
Enklare, eftersom Drypack finns i rammonterade versioner som tillåter snabb installation och anslutning till rötkammare och motor.
 
Drypack integrerar tubvärmeväxlare, ett vätskekylaggregat och en droppavskiljare i ett enhetligt
system monterat på ram eller redo att sätta ihop. Tre versioner finns tillgängliga; Drypack One, Drypack Flex och Drypack Plus. De garanterar resultat och lönsamhet genom att kombinera optimerad värmeväxling, kylaggregat, energieffektivitet och högeffektiv droppavskiljning.
 
Drypack One, med bearbetning upp till 800 Nm3 /h för biogas, är ett erbjudande som består av åtta modeller, konfigurerade till att passa de vanligaste driftsförhållandena av biogasanläggningar inom jordbruket. Dessa skids är utrustade med AQUALIS eller AQUACIAT kylmaskiner. En valfri tillsatsvärmare kan installeras, vilken reducerar den relativa luftfuktigheten genom uppvärmning av biogasen via återvinning av motorenergin. Denna lösning kräver låga investeringar och har låga driftskostnader.
 
Drypack Flex, med bearbetningskapacitet upp till 2 500 Nm3 /h, är den bästa kompromissen mellan
anpassning till behoven och enkel installation. CIAT väljer och optimerar systemets komponenter för att
passa anläggningsdatan. Systemet levereras på en ram med alla fördelar hos ”Plug & Dry”. Lösningen kan vara en Economizer; en extra värmeväxlare som reducerar kyleffekten och ger eftervärme utan behov av ytterligare extern värme. Denna utrustning minskar driftskostnaderna betydligt.
 
Drypack Plus är det kraftfullaste erbjudandet, upp till 6 000 Nm3 /h, och ger störst frihet i termer av
anpassning. Oavsett vilken typ av gas, flöde, temperatur och fukthalt, ger CIATs komponenter obegränsade kombinationer. Exempelvis kan de integrera en för-kylningsfunktion via en tubulär värmeväxlare kopplad till en kylmedelkylare som fördelar belastningen från kylaggregatet och minskar energiförbrukningen i systemet.
 
Denna förkylare minskar de totala driftskostnaderna avsevärt.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare