www.tillverkning-sverige.com
INTERROLL

Interrolls nya anläggning i södra Tyskland börjar med investeringar på 40 miljoner euro

Sant'Antonino, Schweiz/Obrigheim, Tyskland. Interroll har anpassat sin anläggning i södra Tyskland för att optimera för framtida krav. Byggfasen för en anläggning i Obrigheim i Heidelberg-området i Tyskland kommer snart att börja. Totalt investeras cirka 40 miljoner euro i detta projekt. Interroll planerar att anställa 150 medarbetare när verksamheten kommer igång.

IInterroll skapar ny kapacitet för att möta kundernas och användarnas växande efterfrågan på transportörer, sorterare och andra produkter. För detta ändamål kommer en ny anläggning inte att byggas som ursprungligen planerat i Kronau, Tyskland, i Karlsruhe-området, utan i Obrigheim (Heidelberg-området), cirka 45 kilometer bort, med cirka 15 000 kvadratmeter produktionsyta och cirka 1 700 kvm kontorslokaler. Interroll kommer gradvis att investera totalt cirka 40 miljoner euro och planerar att slutföra anläggningen i januari 2021.

Företaget har förvärvat totalt 161 000 kvm mark i teknikparken Neckar-Odenwald (TECH•N•O). Interrolls verksamhet inom transportörer kan då samlas på en enda plats. Detta innebär att i framtiden kommer två Interroll-anläggningar att drivas i Heilbronn/Heidelberg-området - den befintliga sorteringsplatsen i Sinsheim, Tyskland och den nya Obrigheim-platsen för transportörer. Produktionen av bland annat transportbandskurvor och spirallyftar, som nu ligger i Kronau och sysselsätter cirka 60 personer, kommer i framtiden att integreras i den nya anläggningen i Obrigheim. Företaget har redan presenterat det nya konceptet för sina anställda i Kronau och Sinsheim.

Optimala tillväxtmöjligheter

"Tillväxtmöjligheterna i Obrigheim visar sig vara idealiska för våra långsiktiga planer," förklarar Jens Strüwing, Interolls Group Executive Vice President Products & Technology. "Ett viktigt kriterium för oss är medel- och långsiktig flexibilitet på plats - även utöver våra nuvarande konkreta planer, som nu också kan genomföras på lång sikt med över 161 000 kvadratmeter.”

Med sin närhet till motorvägarna A6 och A81 erbjuder den nya platsen utmärkta förbindelser till transportnätet och internationella flygplatser. Dessutom ligger den nära den befintliga Interroll-anläggningen i Sinsheim, så att etablerade leveranskedjor förblir på plats. "Med våra anställda kommer vi att stanna kvar i regionen, som erbjuder en mycket bra miljö för oss som ett globalt aktivt industriföretag," säger Strüwing.

"Jag är mycket glad över att vi har kunnat hjälpa till med att bana väg för Interrolls framtida produktion på så kort tid," säger Michael Jann, ordförande för Association of Industrial and Commercial Parks TECH•N•O och borgmästare i Mosbach . "De planerade investeringarna och de framtida arbetstillfällena är en lycka för vår region".


Interrolls nya anläggning i södra Tyskland börjar med investeringar på 40 miljoner euro

Bildtext: Ett första utkast till hur den nya Interroll-anläggningen i Obrigheim kan se ut.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare