www.tillverkning-sverige.com
Hainbuch

En revolution för Testit spännkraftmätare

Bättre värde, fler tekniska fördelar

En revolution för Testit spännkraftmätare
Noggranna mätningar med Testit ger pålitliga processer.

För att optimera produkterna och fortsätta utveckla dem är det viktigt för tillverkare att ta hänsyn till användarnas feedback på produktfunktionalitet likväl som kundernas syn på marknadspriserna. Den tyska tillverkaren av spännkraftmätare Hainbuch, har gjort just detta och utvecklat en uppdaterad version eller för att vara mer exakt designat om Testit spännkraftmätare för in- och utvändig uppspänning. Produkten lanserades för sex år sedan, och nu var det dags för Hainbuch att uppdatera elektroniken och sänka priserna.

Den nya generationen av spännkraftmätare består idag av två delar: Testmodulen eller mätenheten som ändras beroende på den specifika mätapplikationen, IT-modulen eller basenheten. Genom att kombinera de olika varianterna får man en mycket flexibel lösning som kan mäta nästan vad som helst. Den kan användas på flerspindliga maskiner, svarvar och bearbetningscentra. Dessutom finns det en extra modul för mätning och registrering av inskjutningskraften i HSK-hållare. Testit fungerar som ett modulärt system med plug-and-play funktioner. Den medföljande programvaran finns tillgänglig på en 10-tums surfplatta, USB-minne eller som nedladdning.

En revolution för Testit spännkraftmätare
Basenheten och mätaren ansluts snabbt med plug-and-play funktionen.

Istället för en produkt, finns det nu två
Tidigare var Testit endast tillgänglig som en komplett enhet. Användaren köpte en Testit för utvändig uppspänning, en annan för invändig uppspänning och ytterligare en för inskjutningskraft samt beroende på behoven även andra i olika storlekar eller specifika applikationer. Kostnaderna blev alldeles för höga och Hainbuch har nu vidtagit åtgärder för att lösa detta. Kunderna behöver endast köpa en basenhet eller IT-modul oavsett om de behöver mäta den ut- eller invändiga uppspänningskraften alternativt inskjutningskraften. Testmodulerna läggs sedan till i basenheten vilken även passar specialdesignade versioner av mätmoduler. Det innebär att kostnaderna är betydligt lägre jämfört med de mätinstrument som finns på marknaden och för två eller flera enheter har kostnaderna nästan halverats. Med plug-and-play funktionen kan varje mätenhet lossas från basenheten med bara tre skruvar och snabbt bytas ut - precis som kunderna är vana att göra med Hainbuch spännverktyg.
En revolution för Testit spännkraftmätare
Programvara för visning och arkivering av uppmätta värden.

En säker känsla
För att säkerställa att en process är säker, exakt och produktiv är det nödvändigt att regelbundet övervaka spänn- och dragkraften. Idag har ingen råd att tillverka efter "teoretiska värden". Vem vill kassera detaljer på grund av att uppspänningskraften är för låg eller tolerera deformationer eftersom spänningskraften är för hög? Ingen. På samma sätt kan detektering av smörjnings- och föroreningsstatusen förhindra dyra och oplanerade underhåll. Hur som helst anger DIN EN 1550 att statiska spännkraftsmätningar ska genomföras med jämna mellanrum. Den nya Testit spännkraftmätaren mäter och registrerar spänn- och dragkrafterna, även för specialversioner. Till exempel för kundspecifika mätområden eller mätpositioner samt för dragkraft av standardiserade nollpunktspänningssystem.

Programvaran hanterar mer data
Programmet för visualisering av de uppmätta värdena har tre olika visningsvarianter: en display för hastighetsmätning, ett stapeldiagram eller ett linjediagram för visning av mätkraftsförändringen vid rotation. En integrerad administrationsdatabas låter användarna välja sin nuvarande spännanordning och maskin. All data lagras och presenteras tydligt i databasen. De uppmätta värdena arkiveras som PDF- och CSV-filer. Förutom språkalternativen tyska och engelska finns franska nu tillgängligt och fler språk kommer vartefter.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare