www.tillverkning-sverige.com
NSK

Hög efterfrågan på NSK:s kulskruvar för transport-applikationer

Kulskruvar för transport-applikationer är ett populärt kostnadseffektivt alternativ till precisionsslipade kulskruvar inom industrin. Tillverkningsprocessen är idealisk för applikationer som inte kräver den exakta precisionen av en slipad kulskruv, men fortfarande överför linjära belastningar på ett tillförlitligt sätt och ger hög hastighet samtidigt som en exakt positionering. För sådana applikationer är NSK:s kulskruvar i serierna PR/LPR och BS Interchangable mycket efterfrågade.

NSK:s kulskruvar för transportering är det perfekta valet för linjära system inom applikationer som träbearbetning, plåtbearbetning, förpackningsindustri, plock- och platssystem och automatiserade överföringsenheter. Både PR/LPR och BS Interchangeable serierna klarar att leverera snabba cykeltider, tack vare en hög tillåten rotationshastighet på 160 000 dn (upp till 5 000 rpm). Trots den höga hastigheten kompromissas det inte med precision, då båda kulskruvarna erbjuder noggrannhetsklass Ct7.

Ytterligare egenskaper hos kulskruvarna i PR/LPR och BS Interchangeable-serierna är NSK:s innovativa återcirkulationssystem i ändavledaren, vilket hjälper till att underlätta den tidigare nämnda höga hastigheten. Ändavledaren, med sin optimerade (släta) kulrecirkulationsdesign, minskar också buller och utsläpp till hälften i jämförelse med konventionella system.

En annan fördel är NSK:s valbara smörjenhet K1. Det är ett banbrytande smörjsystem som applicerar fett under hela maskinens liv, vilket gör det till ett hållbart och miljövänligt sätt att tillhandahålla långsiktig, underhållsfri drift. I kombination med en fettbevarande tätning bidrar K1-enheten även till låg total ägande kostnad (total cost of ownership). NSK:s K1-kit är tillgängligt även för eftermontering.

NSK:s LPR/PR-seriens kulskruvar är förspända och förmonterade (en kompaktmutter är redan monterad på axeln för att ställa in förspänningen). De är tillgängliga i längder upp till 4 m och dessa populära kulskruvar erbjuder noll glappdrift. Det huvudsakliga kännetecknet hos NSK:s serie BS Interchangeable- seriens transport-kulskruvar är att de erbjuds som en separat axel och mutter, vilka är universellt utbytbara (med mindre än 20 μm tolerans) för enkel installation.

Ett fritt utbyte av mutter och axel innebär att maskintillverkaren eller en auktoriserad NSK-återförsäljare enkelt kan kapa kulskruven till önskad längd. Resultatet är större flexibilitet och snabb tillgång till DIN-kompatibla kulskruvar i individuella mått (upp till max 2 m), exempelvis för specialmaskiner eller prototyper.

Tack vare de tekniska egenskaperna och prestandan i de två kulskruvsserierna från NSK kan maskinbyggare över hela Europa fortsätta att dra nytta av snabba och exakta linjära rörelser. Dessutom säkerställer kulskruvarnas kvalitet pålitlig och repeterbar positionering vilket förbättrar varumärkets rykte ytterligare och bidrar till att öka marknadsandelen ytterligare.

1) NSK:s LPR/PR-seriens kulskruvar för transportering är både förspända och förmonterade.


Hög efterfrågan på NSK:s kulskruvar för transport-applikationer

2) Det som utmärker NSK:s BS-seriens Interchangeable kulskruvar är separerad axel och mutter.
  

Hög efterfrågan på NSK:s kulskruvar för transport-applikationer
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare