www.tillverkning-sverige.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

RadioLinx 802.11n - IHN-W: en nytillkommen familjemedlem

Några månader efter lanseringen av den första industriella klassen IEEE 802.11n RadioLinx®-moduler, utökar ProSoft Technology sin senaste industriella trådlösa familjemedlem med en single-radio IP67-version. ProSoft Technology är glada att tillkännage en IP67 single-radiomodell (RLXIB-IHN-W) för att utöka sin familj av den trådlösa industriella klassen 802.11n RadioLinx. Den nya radion är ett tillägg till de två existerande »single-radio»-versionerna, en Industrial HotspotTM, samt två »dual-radio»-versioner (en Industrial Hotspot med IP20 - standard casing, och en med ett IP67 - vattentätt skydd).

RadioLinx 802.11n - IHN-W: en nytillkommen familjemedlem
Denna vädertåliga radio är värderad med ett IP67-skydd, som gör det dammtätt ("6" = ingen fast massa, inklusive damm, kan tränga in) och vattentätt ("7" = inget vatten i skadlig mängd tränger in när höljet sänks ned i upp till en meters vattendjup). Jämfört med föregångaren till den redan existerande »dual-radio», är den nya "single-radio" med en industriell klass 802.11n-lösning, ett kostnadseffektivt val som tillåter användaren att dra nytta av lösningarna från ProSoft Technology för att hantera applikationer där IP67-skyddet behövs och en "dual-radio" inte är nödvändig.

Den nya industriella familjeklassen 802.11n ger utmärkt prestanda med hög kapacitet på näten. De erbjuder hög tillförlitlighet i nätverk med val av program som traditionellt är svåra att lösa med trådlösa metoder. Denna familj av RadioLinx-moduler implementerar den senaste 802.11-teknologin. Kort sagt, medan lösningarna i den industriella klassen 802.11a/b/g redan är lämpliga för en mängd olika tillverknings- och produktionstillämpningar, underlättar radioapparaterna i den industriella klassen 802.11n genomförandet av trådlöst nätverk för kritiska fall (de erbjuder trådlösa alternativ till ett bredare spektrum av tillämpningar).

RadioLinx 802.11n-familjen underlättar transport av krävande industriella protokoll (stödjer funktionen "pålitlig I/O meddelandeleverans"). VLAN (Virtual Local-Area-Network) tillåter segmentering av nätverkstrafiken (exempelvis en anslutning för ansökan om automatiseringskontroll samt en annan anslutning för programmering eller underhåll). MIMO-tekniken (Multiple Input, Multiple Output) används med upp till tre antenner som ansluts till varje radio, den drar nytta av multipath på grund av reflektioner (främst på metalldelar på fabriksgolvet) för att möjliggöra höga datahastigheter (upp till 300 Mbps) samt avancerad prestanda i industriella miljöer. Quality of Service (QoS) för dataprioritering stöds för bakgrundsprogram.

Den industriella klassen 802.11n RadioLinx fungerar inom utökat temperaturområde (-40 till +75 C) och erbjuder skydd av kritiska lägen (ATEX Zon 2 Kategori 3). Andra industriella specifikationer inkluderar: kraftiga vibrationer / stöthållfasthet, DIN-skena, Power over Ethernet och simultanbro / repeater / industriellt hotspot-läge. Precis som andra 802.11 RadioLinx-lösningar från ProSoft Technology stödjer även den nya familjen av radioenheter 802.11i och RADIUS Security för centraliserad hantering av säkerhetstaktik.

Kompatibla med existerande 802.11 RadioLinx-lösningar, förbättrar radioapparater av den industriella klassen 802.11n prestandan för höga bandbreddsapplikationer och höga packet-rate applikationskontroller. Samtliga produkter från ProSoft Technology kommer med tre års garanti och obegränsad teknisk support under produktens livslängd.

ProSoft Technology® designar industriella kommunikationslösningar som sömlöst förbinder automationsprodukter.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare