www.tillverkning-sverige.com
ARC INFORMATIQUE

PcVue 9.0 installerad i den nya datacentralen för TelecityGroup i Frankrike

Systemintegratören ETDE har valt PcVue 9,0 från ARC Informatique till att övervaka eldistributions- och luftkonditioneringssystem för hela utbud av anläggningar på TelecityGroups nya datacenter i Parisregionen. Programvarans öppenhet och den enkla hierarkin som används för kommunikationsarkitekturen var avgörande faktorer vid valet. Exempel på funktioner är att PcVue kan skapa rapporter om elförbrukningen genom var och en av de servrar som drivs av TelecityGroups kunder.

PcVue 9.0 installerad i den nya datacentralen för TelecityGroup i Frankrike
TelecityGroup, med huvudkontor i London, är Europas ledande företag inom oberoende datacenter-aktörer. Företaget designar, utvecklar och förvaltar säkra miljöer där teknik, webb- och IT-infrastruktur kan förvaras i säkerhet. TelecityGroup förvaltar 23 datacenter hos de viktigaste europeiska företagen.

Den nya byggnaden, Condorcet, med 3.400 m² golvyta, finns tillgänglig för kunderna och är den perfekta lösningen för företag som vill placera sina kritiska infrastrukturer i ett datacenter. Byggnaden vann pokalen för ”Bästa datacenter i Europa” i Europa Awards 2010. Den nya webbplatsen har utformats i enlighet med internationell standard ISO 27001:2005, som reglerar informationssäkerhet, samt ISO 14001:2004, som säkerställer en effektiv miljöledning. Energieffektiva designprinciper genomfördes under byggnadens uppförande med användning av avancerade intelligenta luftkonditionerings- och kyltekniker för att minska energiförbrukningen. Flertalet anslutningsmöjligheter på plats kompletteras av PANAP och SFINX och erbjuder kunderna god kvalitet, nationell och internationell peering samt olika alternativa internetanslutningar.

I byggnaden inkluderas ett övervakningscentrum, en NOC (Network Operations Centre), med en videovägg bestående av tolv 52-tumsskärmar, var och en avsedd för olika system: sex skärmar för säkerhet och videoövervakning, en skärm för upptäckande av brand, tre skärmar för systemdriftsapplikationer samt två PcVue arbetsstationer. Den första arbetsstationen är avsedd för elektriska distributionssystem och den andra sköter luftkonditioneringen. Varje arbetsstation har tre skärmar: en skärm som visar ett schematiskt diagram (luftkonditionering och elförsörjning) på en videovägg samt ytterligare två skärmar på stationerna: En för detaljerad systemdisplay och en för fjärrkontroll för PC Security schematiska övervakning.

”Vi har valt PcVue av två huvudsakliga skäl: att kunna ge vår kund, TelecityGroup, en öppenhet som klarar marknadens nya standard, att kunna följa med i uppbyggnaden av systemledningens kontrollsystem och PLC. Det andra skälet är att hosPcVue finns endast två protokollkonverteringspunkter. Direkta LON- eller MODBUS-portar samlar in data, därefter är PLC direkt tillgängliga via IP-nätverket. Denna enkla hierarkiska arkitektur är mycket tillförlitlig och ger snabbare databehandling än andra lösningar, där det kan behövas upp till fyra olika konverteringslager innan man når en databas av typen SQL”, förklarar Hélène Gaury från ETDE.

Vad gäller utbudet av den elektriska sidan, övervakar PcVue alla system, från transformatorer till avbrottsfria strömförsörjningar, fördelningstavlor och förbrukningsmätare för varje server. På luftkonditioneringssidan omfattas övervakning av hela kretsen, från kylarenheterna till pumparna, rot-top-anläggningar och luftkonditioneringsanläggningar i serverområden.

Programvaran DreamReport - en del av ARC Informatique’s PcVue Solutions erbjudande – tillåterTelecityGroup att generera kompletta dynamiska rapporter om systemen, och särskilt den mängd el som varje kund använder.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare