www.tillverkning-sverige.com
ARC INFORMATIQUE

Nya PcVue 10.0: SCADAs lösning ökar produktiviteten

De nya verktygen PcVue 10.0, Application Architect och Application Explorer, kan spara upp till halva utvecklingstiden över programmets hela livscykel. Från konstruktionsfasen ända fram till testet, från underhåll till re-engineering. Programmen riktar sig till alla användare, från programutvecklare till sporadiska användare.

Nya PcVue 10.0: SCADAs lösning ökar produktiviteten
Idag räknas den totala kostnaden för att förvärva en tillsynsansökan inte bara i form av licenskostnader, utan även den utvecklingstid som behövs. Ansökan förändras över tid med nya funktioner och förbättringar, så kostnaden för uppgraderingar och korrigerande underhåll måste beaktas. I detta avseende är PcVue 10.0 en innovativ lösning. Förutom högpresterande verktyg för enkel appliceringsdesign, innehåller den även de verktyg som behövs för snabbt underhåll: diagnostik, objektorienterade förändringar, ändrad distribution etc, samtidigt som specifikation och beteende i ansökan är tillförlitliga.

Den första skeppningen med PcVue 10.0 täcker Application Explorers alla konfigurationsfunktioner för tillsynsprojekt. De är baserade på ergonomiska regler för system, vilket gör PcVue ännu enklare att använda. Application Explorer möjliggör användning av trädstrukturer och lister, Multiple Document Interface, Copy/Cut/Paste inklusive undergrupper, intuitiv navigering i programmet, användning av föregående- /nästa-knappar och en rad visningsalternativ (ikoner, listor, detaljer etc) tillsammans med Windows standard-kortkommandon.

Application Architect är ett nytt kraftfullt verktyg som innehåller en hög nivå mekanismer för mallhantering och återanvändning av komponenter. Med den kan återanvändbara föremål skapas, inte enbart grafik, symboler och diagram, utan alla de vanligaste konfigurationerna som variabler, larm och tillhörande beteende: evenemang, arkivering, tröskelvärden, kommandon, manuskript etc. Programmen kan skapas i fyra steg. Först modellering; som består av att bestämma in- och utgångsvariabler, beteende, grafisk representation etc. Därefter konfiguration; att identifera och fastställa gemensamma drag och skillnader mellan de olika processerna inom en mall. Tredje steg är instansiering, som beskriver strukturen av processen och de verkliga fysiska objekten i anläggningstermer (motor, transportband, produktionslinje, fläkt etc). Slutligen finns anpassningsscenen där Application Architect gör det möjligt för utvecklaren att ändra processer så att de blir perfekt lämpade för den speciella lokala installationen.

Förutom Application Explorer och Application Architect har Smart Generators – som möjliggör automatisk tillämpningsgenerering och import från externa källor – genomgått ytterligare förbättringar i PcVue 10.0. Dessa utvecklingar berör LNS®, Siemens STEP7® och Yokogawa® Stardom®-kontakter och nästan hela importen av applikationerna FactoryLinkTM.

Utöver detta är PcVue 10.0 byggt på internationella energisektorstandarder: IEC 61850 och dess vindkraftvariant IEC 614000, liksom IEC 60870-5-104. Standard 61850, som är nativt integrerad i PcVue 10.0, definierar alla föremål som behövs för transformatorstationsledningen tillsammans med deras olika attribut. Tekniska regler fastställs också, i synnerhet de filformat som har standardiserats för att säkerställa driftskompatibilitet i konfigurationens fas.

IEC 60870-5-104 protokoll används för vattenkraft, elverk, fastighetssystem, industriområden, järnvägar etc. Den omfattar data och komplexa tjänster såsom dubbel kontroll, switch-lägeskodning, korta och långa pulskontroller och tidsstämpling vid ursprunget.

Även en del andra förbättringar har lagts till PcVue 10.0: nya funktioner för BACnet, integration av nya Ethernet-Moxa och General Electric drivrutiner, ursprunglig SMS-integration för att förbättra för jourhavande personal, nya blockdiagram för grafiska kontroller, integration av de senaste Windows Server 2008 R2, Windows 7 och VMware-miljöer.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare