www.tillverkning-sverige.com
CIAT

DYNACIAT POWER

CIAT:s nya aggregatserie DYNACIAT POWER erbjuder en optimal lösning för kylning- och uppvärmning av kontor, köpcentra, sjukhus samt industrier. Aggregaten är utvecklade för att motsvarar de högsta kraven beträffande energieffektivitet och har en säsongsverkningsgrad (ESEER) på upptill 6,17. De kompakta yttermåtten och designen gör att aggregaten är lätta att installera i byggnader med höga krav på ljudnivå samt begränsade installationsutrymmen.

DYNACIAT POWER
DYNACIAT POWER kan styras som vätskekylt vätskekylaggregat eller som värmepump i 11 olika storlekar,
Med nominell kyleffekt från 220 kW till 750 Kw och värmeeffekt från 250 kW till 800 kW.

Driftområdet på både varm och kall sida har utökats jämfört med tidigare aggregatserier för att de skall kunna användas inom ett brett urval av olika applikationer. Driftområdet för köldbärartemperaturen är från -12C upp till +18C och maximal utgående vätsketemperatur från kondensorn är +55C.

Den höga energieffektiviteten hos DYNACIAT POWER erhålls främst genom optimal styrning av kompressorerna. Aggregaten är försedda med 4 eller 6 stycken kompressorer i två separata köldmediekretsar.
Genom att kompressorerna är parallellkopplade mot anslutna vätskesystemet kan aggregatets kapacitet snabbt anpassas till systemets verkliga effektbehov via den autoadaptiva styrningen som mikroprocessorn Connect 2 erbjuder. Till den höga energieffektiviteten bidrar även köldmediet R410A samt de optimerade plattvärme-växlarna.

Tack vare att CIAT använder sig av plattvärmeväxlare med dubbla köldmediekretsar samt scroll-kompressorer har aggregaten kunnat byggas kompakt. Bredden är 996 mm och höjden är 1887 mm och gör att intransport av aggregat till maskinrum kan ske genom en dörr med standardmått. Detta underlättar väsentligt i de fall man skall ersätta ett aggregat i en befintlig byggnad.

DYNACIAT POWER kan erhållas med tre olika ljudnivåer ( Standard, Low Noise och Xtra Low Noise) vilket gör att aggregaten lätt kan anpassas för att uppfylla ljudkrav i byggnaden där det skall installeras. I Xtra Low Noise-utförandet är ljudnivån 10 dB(A) lägre än i standardutförandet.

Aggregaten styrsystem, Connect 2, har fler olika alternativ till extern kommunikation, som standard eller som tillbehör, så att driftpersonalen kan övervaka och styra aggregatet på distans. Det finns även möjlighet för aggregaten att kommunicera med aggregat av annat fabrikat.
Har man stora effektbehov kan två DYNACIAT POWER installeras och driften av dessa samordnas via den ”Master-Slav”-styrning som finns som standardfunktion i Connect 2.

DYNACIAT POWER är lätt att installera. Användandet av tvåkretsade plattvärmeväxlare underlättar anslutning av vätskekretsarna samt bidrar till att övriga komponenter är lätt åtkomliga för service och underhåll.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare