www.tillverkning-sverige.com
CIAT

Easy CIATControl

Easy CIATControl är den senaste generationens system designat av CIAT. Det ger kontroll över alla aspekter av Hysys modulära lösningar avseende vattencirkulationen: energiproduktion, rumsenheter och luftkvalitet. Easy CIATControl's touch-screen interface gör det mycket enkelt att optimera hanteringen av uppvärmning, sommarklimatkontroll och luftkvalitetssystem som enhet, genom rum eller per zon beroende på vad som erfordras. Systemet är särskilt lämpligt för små och medelstora byggnadsområden (från 500 till 2.500 kvm), CIATControl är det ideala systemet för kontroll av kontorsbyggnader, hotell och bostäder för äldre.

Easy CIATControl
Easy CIATControl är en universell lösning: den sätter HYSYS-systemet under tillsyn och full kontroll i samband med energiproduktion och rumsenheter, liksom kvaliteten på den luft som tillförs genom Floway värmeåtervinningssystem med dubbelt flöde. Easy CIATControl stödjer Modbus två öppna kommunikationsprotokoll för energiproduktion och luftkvalitet samt KNX för rumsenheter.

Medan konkurrerande lösningar oftast kontrollerar en zon, kan Easy CIATControl definiera parametrar för varje rum och varje enhet i systemet. Individuellt justerbara inställningar innebär att den optimala miljön kan fastställas i varje rum för att få en perfekt balans mellan behovet av komfort och ekonomi för byggnaden. Systemet förvaltas inom graden av maximal energieffektivitet.

Easy CIATControls nya grafiska gränssnitt utmärker sig genom sin avancerade ergonomi. Det är mycket enkelt att använda för boende, och gör det enkelt för operatören att förvalta byggnaden. Exempelvis väljs och programmeras tider genom att helt enkelt trycka med ett finger på skärmen. Programvaran föreslår automatiskt att klippa och klistra in dessa kalibreringar till andra veckodagar och för omedelbart över informationen till ett kontor, ett område eller en hel byggnad.

Easy CIATControl har utformats för enkel setup för omedelbar hantering av byggnaden. Den är utrustad med plug-in skruvplintar och kräver inte någon adapter eller bro för att möjliggöra en direkt anslutning. Om layouten av utrymmen förändras, innefattar Easy CIATControl tänkbara förändringar med den nya utrustningen.

Easy CIATControl hanterar systemet med två åtkomstnivåer: en person för att ställa in komforten i varje kontor, en operatör för underhåll av byggnader eller företag. Systemet kan också hantera upp till 60 rumsenheter utrustade med V3000 controllers. Master- och slavefunktioner (konferensrum, entréhall etc.) kan definieras, liksom begränsning av eluppvärmning som en tillämpning av utomhustemperaturen. Easy CIATControl överför automatiskt information om vattentemperaturen till rumsenheterna när årstiderna växlar (centraliserad övergång). En energioptimeringsfunktion föreskrivs när fönstren är öppna och i samband med överventilation nattetid. Ett stort utbud av tims-, dygns- och veckoprogrammeringsinställningar finns naturligtvis tillgängliga. Easy CIATControl har en bred 10,4” (26,4 cm) LCD-färgskärm med 800 x 600 pixlar.

Easy CIATControl är en del av CIATControl-serien, som snart kommer att utökas med smart CIATControl (energiprestanda och optimerat underhåll) och Master CIATControl (fullt grafisk universell lösning för övergripande prestanda).

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare